17 April 2020

100 Pemuda PAS Serbu Kaunter Derma Darah

Oleh : Aziz Hambali

MARANG - Meskipun tidak bergelar 'frontliner' menghadapi pandemik Covid-19, 100 pemuda PAS menyerbu kaunter derma darah untuk  menyumbang  bakti kepada negara.


16 April 2020

PH Di laut, Ahmad Di darat, Sama Mengarut, Macam Sepakat

Nampaknya amaran Allah melalui Corona Virus Disease 2019 (Covid 19) masih belum dapat meredakan ketegangan bermain politik murahan oleh beberapa pihak samada berpasukan mahupun individu. Sebelum ini, PH walaupun dikeji dan dicaci rakyat Malaysia, tetap mahu menggoncangkan kedudukan bertahan negara yang berada dalam keadaan sangat baik, dipuji oleh WHO dalam mengawal Covid 19 ini.

Benar Ahmad Said Tak Dapat Satu Sen, Tetapi.....

KUALA TERENGGANU - Memang benar dakwaan Mantan Menteri Besar Terengganu, Dato Seri Ahmad Said tidak mendapat satu sen pun daripada peruntukan bantuan Covid19.


14 April 2020

Muslimat Bermunajat, Baca Al-Quran Dan Sumbang 1000 PPE

KUALA TERENGGANU - Selain bermunajat kepada Allah dan membaca al-Quran, Muslimat PAS Terengganu telah membantu barisan hadapan menghadapi penularan COVID-19 menyumbang lebih 1000 set Peralatan Perlindungan Peribadi (PPE).


Pemuda PAS Terengganu Bantu Pelajar Terjejas di Indonesia

Oleh : Izzat Al-Qushairi

KUALA NERUS - Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu (DPPNT) telah menghulurkan sumbangan kepada seorang pelajar yang terkandas di Indonesia untuk pulang ke tanah air.


13 April 2020

Inisiatif Ahli PAS, NGO Jahit PPE Bantu Perangi Wabak Maut


KUALA TERENGGANU -  PAS DUN Permaisuri bersama NGO Iman Care mengambil inisiatif membantu barisan Hadapan (frontliner) dengan menjahit 100 helai  PPE (Personal Protective Equipment).


12 April 2020

Tidak Mustahil PKP Fasa Keempat Akan Dilaksanakan

KUALA TERENGGANU - Tidak mustahil dan kemumgkinan PKP akan disambung legi selepas fasa ketiga yang akan berakhir pada 28 April depan.
.

Ancaman Islam Liberal Di Malaysia: Serangan Kepada YB Zailah Bukan Permulaan!

Oleh: Dr Riduan Mohamad Nor

Menjadi sosok penting di Kementerian Pembangunan wanita , Keluarga Dan Masyarakat akan mendedahkan Dato Hajjah Zailah Yusuf dengan serangan bertubi kelompok liberal negara ini. Nuansa dan orientasi perjuangan Kak Lah untuk menjadikan Islam sebagai solusi akan terus dihadang, diremehkan serta dikambinghitamkan. Pemuka SIS tidak senang duduk melihat ucapan Kak Lah yang sebenarnya sarat dengan nasihat berbingkai agama, bahkan kelmarin Ketua Pemuda MCA juga menambah garam pada luka . Penulis menjangkakan serangan ini akan konsisten memandangkan institusi keluarga sangat penting dalam melahirkan generasi yang berpegang kepada agama.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...