22 Januari 2011

Sekitar Penamaan Calon PRK DUN Tenang

DUNGUN - Islam meletakkan hak yang sama rata kepada semua penganutnya tidak mengira jantina, latar belakang bangsa keturunan atau warna kulit.

Yang DiPertua PAS kawasan Dungun, Ustaz Wan Hassan Mohd Ramli berkata, persoalan siapa yang perlu diangkat menjadi pemimpin bukan isunya, sebaliknya apa yang menjadi keutamaan ialah soal kelayakan yang perlu dilihat dari perspektif Islam.

Menurutnya, Islam menuntut wanita juga perlu diangkat menjadi pemimpin untuk mengetengahkan beberapa isu berkaitan golongan diwakili.

18 Januari 2011

Politik 'ala-samseng' Ahmad Said

http://buletinonline.net/images/stories/berita39/DSC_4633.JPG..... dan 'hipokrit' Umno Terengganu.
KUALA TERENGGANU
- Walaupun setelah hampir tiga tahun Dato' Seri Ahmad Said memegang tampuk pemerintahan dan menjadi Menteri Besar negeri Terengganu, namun gaya 'politik lama' beliau masih tidak berubah.

Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu, Dato' Ustaz Abu Bakar Chik berkata Ahmad Said masih mengamalkan 'politik jalanan' yang bertentangan dengan kehendak 'politik baru' masakini.

Beliau menyifatkan, tindakan Ahmad Said mengarahkan pihak Majlis Perbandaran Kemaman (MPk) mencabut bendera PAS pada 14 Januari lalu sebaga 'politik ala-samseng' yang telah ketinggalan zaman.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...