06 Ogos 2022

'Jihad Islam' Akan Bom Tengah Israel


Jihad Islam Palestin (PIJ) di Semenanjung Gaza berkata  bahawa pertubuhan itu "akan mengebom" Israel tengah, pada bila-bila masa. 

Rangka Pelan Pemberdayaan, Lahirkan Cendekiawan


Oleh : Rohayati Ripin

HULU TERENGGANU – Muslimat PAS merangka pelan pemberdayaan kaum hawa yang terperinci sehingga mampu melahirkan kader muslimat cendekiawan .

05 Ogos 2022

Hentikan Pesta Arak 'Oktoberfest'


Oleh: Dr Riduan Mohamad Nor

Kebebasan untuk minum arak dan kebebasan mengadakan pesta arak adalah dua perkara yang berbeza, bukan muslim dibenarkan minum arak kerana agama mereka membolehkan mereka minum arak.

04 Ogos 2022

PASTI Besut Lakar Sejarah, Juara SUKPA Buat Kali Pertama


KUALA TERENGGANU – Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) kawasan Besut dinobatkan sebagai juara keseluruhan Sukan PASTi (SUKPA) peringkat Terengganu buat kali pertama sejak 25 tahun penganjuran.

Sibuk Sara Keluarga Tak Halang Hadir Program Parti

 


DUNGUN - Walaupun sibuk mencari nafkah untuk menyara keluarga  tidak menghalang seorang ibu tunggal untuk turut menghadiri program yang diadakan oleh Parti Islam Se-Malaysia(PAS) Cawangannya.

03 Ogos 2022

Hamas Gesa Tindakan Segera Tamatkan Kepungan Gaza.


Gerakan Penentangan Islam Palestin Hamas telah mengutuk pencabulan Israel yang berterusan terhadap Semenanjung Gaza, termasuk sekatan, kelaparan, dan pengepungan, sebagai "jenayah terhadap kemanusiaan".

02 Ogos 2022

368 Pelajar PASTI Besut Sertai Simulasi Haji Si Cilik


KUALA TERENGGANU – Seramai 368 orang pelajar Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) kawasan Besut menyertai Simulasi Haji Si Cilik di Masjid Taman Ilmu Tembila.

PN Sedia Mentadbir Negara


MARANG – Kemampuan Perikatan Nasional (PN) yang terdiri daripada beberapa parti politik ternyata nekad dan bersedia sepenuhnya mengemudi agenda negara.

01 Ogos 2022

Warga Yaman Takut, Bimbang Dan Keliru


 Warga Yaman kembali takut, bimbang dan keliru, menjelang gencatan senjata selama empat bulan yang dijadualkan tamat pada hari Selasa.

RABITAH Tuntut Mahmood Zuhdi Minta Maaf

Ustaz Muzaihar Kamal Mustafa Kamal 

KUALA TERENGGANU - Pertubuhan Kebajikan Rabitah Institusi Pendidikan Islam Terengganu (RABITAH) menuntut Prof. Emeritus Datuk Dr. Mahmood Zuhdi meminta maaf kepada seluruh institusi pendidikan Islam yang ada di bumi Malaysia. 

Jadilah Ahli Seperti Air Kolah


DUNGUN - Ahli Parti Islam Se-Malaysia(PAS) diseru supaya menjadi seperti air kolah yang keladaknya berkumpul di bawah dan tidak berlegar di permukaan air.

31 Julai 2022

Pelantikan Ustaz Husain Mantapkan Jentera PRU


KUALA TERENGGANU - Pelantikan Pesuruhjaya PAS Negeri Terengganu YB Sanator Dato' Haji Husain bin Awang sebagai Ketua Perhubungan Perikatan Nasional (PN) Besut, akan memantapkan jentera pilihan raya kawasan tersebut. 

10,000 Hadir Majlis Pelancaran Perikatan Nasional (PN)MARANG - Bumi Terengganu melakar sejarahnya yang tersendiri apabila lebih 10,000 orang hadir di Majlis Pelancaran Perikatan Nasional (PN) Peringkat Negeri Terengganu. 

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...