24 Februari 2012

Konsep Berkebajikan PAS Menggerunkan Umno


BESUT - PAS di semua peringkat mampu melaksanakan program-program kebajikan dan memberikan bantuan tanpa mengira fahaman politik dalam merealisasikan konsep Negara Berkebajikan yang kini menjadi tema perjuangan parti Islam itu.

Konsep tersebut adalah merupakan usaha murni PAS selepas tema merakyatkan PAS, 'PAS For All' yang telah berjaya dilaksanakan sebelum ini.

23 Februari 2012

Surat Cabaran Debat Isu Rampasan Tanah SRIDB


- Surat Rasmi Cabaran Debat Telah Dihantar Kepada ADUN Paka
KUALA TERENGGANU
- Timbalan Pesuruhjaya I PAS Terengganu, Ustaz Satiful Bahri Mamat mendakwa Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Paka, Zakaria @ Mohd Ariffin Abdullah ‘berbohong’ kepada rakyat serta menfitnah pihak Sekolah Rendah Islam Darul Bayan (SRIDB).

22 Februari 2012

Toh Chin Yaw Pula Kata Kejadian ‘Runtuh’ Adalah Perkara Biasa


KUALA TERENGGANU – Seorang lagi Exco kerajaan negeri Terengganu mengeluarkan kenyataan yang ‘meremehkan’ kejadian binaan kerajaan negeri yang runtuh atau rosak, yang kerap berlaku sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

ADUN Bandar Dato’ Toh Chin Yaw, yang juga Pengerusi Jawatankuasa Perindustrian, Perdagangan Dan Alam Sekitar tidak kesal dan menganggap kejadian bumbung Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin yang runtuh, adalah perkara biasa.

21 Februari 2012

Bekas Felo Akademik Saman UNISZA


- Dipecat kerana menegur pentadbiran tentang masalah pemakaian dan pergaulan pelajar
KUALA TERENGGANU
– Seorang bekas Felo Akademik Univesiti Sultan Zainal Abidin (UNISZA) yang telah dipecat kerana menghantar ‘email’ kepada Hal Ehwal Pelajar dan Alumni Institusi tersebut telah memfailkan tuntutan di Mahkamah Tinggi disini pada Isnin, 20 Februari.

19 Februari 2012

Tuduhan ‘PAS Parti Ajaran Sesat’ DiLapor Kepada Pesuruhjaya JHEAT


KUALA TERENGGANU – Selepas membuat laporan polis pada Rabu 14 Februari lalu, hari ini Ahad 19 Februari, PAS membuat laporan terhadap tuduhan ‘melampau’ PAS parti ajaran sesat oleh Menteri Besar Terengganu kepada Jabatan hal Ehwal Agama (JHEAT) pula.

Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat Dato’ Ustaz Abu Bakar Chik berkata beliau yakin Dato’ Seri Ahmad Said melanggar Seksyen 38(1) Enakmen Kesalahan Jenayah Syariah (Takzir) (Terengganu) 2001.

Dua laporan akan dibuat ke atas pemimpin Umno Terengganu


KUALA TERENGGANU -  Dua laporan, satu kepada kepada pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dan satu lagi kepada Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Terengganu ke atas dua pemimpin Umno Terengganu pada pagi ini Ahad 19 Februari.

Anggota Jawatankuasa Kerja PAS Pusat, Dato' Usta Abu Bakar Chik, dalam kenyataannya yang dihantar melalui pesanan ringkas kepada Buletinonline memaklumkan, beliau akan membuat satu laporan

Parti ‘Purba’ Umno/BN Masih Mengugut Rakyat Umpama ‘Komunis’


DUNGUN - Pemimpin Umno dan kerajaan Barisan Nasional (BN) Terengganu masih mengamalkan politik lama dan murahan dengan mempolitikkan setiap program kerajaan dan mengugut rakyat yang tidak sehaluan dengan parti ‘purba’ itu.

Pengarah Majlis Tindakan Dewan Undangan Negeri (MTD) Rantau Abang, Cikgu Alias Harun berkata rakyat diugut dengan pelbagai cara dan 'dipaksa' supaya mereka terus menyokong Umno-BN.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...