11 April 2020

Sukarelawan Muslimat, Ameerah Bergabung Siapkan PPE


KUALA TERENGGANU – Sukarelawan Muslimat dan Ameerah bergabung tenaga menyiapkan set Peralatan Perlindungan Peribadi (PPE) untuk disumbangkan kepada barisan hadapan yang bertarung nyawa menentang virus COVID-19.


10 April 2020

140 Bungkus Makanan Untuk Petugas Barisan Hadapan Setiap Hari

BESUT - Sebanyak 140 bungkus makanan tengahari diagihkan kepada petugas barisan hadapan yang sedang bertarung menentang wabak Covid-19, di sini.


09 April 2020

1,294 Guru PASTI Terkesan PKP Diberi Bantuan

KUALA TERENGGANU - Seramai 1,294 guru Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) di seluruh Negeri, terkesan dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) telah dibantu Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu (DPPNT)


Teliti Penyelesaian Jangka Masa Panjang Gelandangan

KUALA TERENGGANU - Kerajaan PAS Terengganu akan meneliti langkah terbaik bagi memulihkan gelandangan dalam tempoh jangka masa yang panjang.


08 April 2020

Gaza Bakal Diserang Teruk

Pusat Kuarantin Gaza
Dengan keadaan serba kekurangan Semenanjung Gaza dijangka tidak dapat bertahan dan akan diserang teruk oleh pandemik COVID -19.


PKP Tingkat Jualan Pengusaha Roti Tempatan

KUALA TERENGGANU - Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang menyebabkan kesukaran kepada orang ramai, sebaliknya memberi memberikan kelebihan kepada seorang pengusaha roti tempatan.


PAS Bersama Agensi Kerajaan Menghadap Pandemik
KUALA TERENGGANU - Para pemimpin PAS di semua peringkat bertungkus-lumus bersama Majlis Pengurusan Komuniti Kampung (MPKK) menyampaikan sumbangan bantuan kepada rakyat yang terkesan dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).05 April 2020

1000 Set PPE Untuk Barisan Hadapan

Oleh :Nooreni Abu Bakar

KUALA NERUS - Muslimat PAS Terengganu turut menyumbang seribu set Peralatan Perlindungan Peribadi (PPE) bagi memastikan perang terhadap  pandemik virus Corona mencapai kejayaan.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...