26 Ogos 2023

Rakyat Sudah Pandai Menilai


KUALA TERENGGANU - Rakyat hari ini sudah pandai menilai dan bijak membuat keputusan dengan memilih pemimpin yang berintegriti dan parti yang tidak menipu.

25 Ogos 2023

Dron Baru Iran Mampu Serang Israel

 


Kementerian Pertahanan dan Logistik Angkatan Tentera Iran telah melancarkan dron baharu yang mampu menyerang sasaran di Israel.

Segerakan Operasi Hospital Baharu Dungun


DUNGUN - Hospital Dungun yang baharu yang telah siap, sepatutnya beroperasi sejak 2019 mesti,  disegerakan mengikut perancangan untuk kepentingan warga Dungun malah rakyat Terengganu.

24 Ogos 2023

PAN Dan Umno Jadi 'Gurkha' DAP

 


Penjajah British terkenal dengan kelicikannya yang terbuka tanpa berselindung, namun masih ramai yang diperbodohkan sehingga tidak sedar dipergunakan. Antaranya dengan menggunakan bangsa yang dijajahnya untuk menjadi tentera barisan hadapan bagi menentang musuh mereka. 

Siapa Dr. Mohd Mazri Yahya ?


 KUALA TERENGGANU - Beliau adalah seorang pegawai perubatan, aktivis kemasyarakatan dan ahli politik Malaysia berbangsa Melayu dari Parti Islam Se-Malaysia. 

"MB Dr. Sam ajar kita, semua rakyat Terengganu adalah rakyat kita"


 Kemenangan besar PAS/ PN di DUN Batu Rakit telah telah dijangkakan, cuma kita tidak jangka terlalu banyak dan jangkaan kita sekitar 3,00 undi majoriti sahaja. Jadi, kemenagangan  6, 019 adalah di luar jangkaan. 

22 Ogos 2023

Israel Lancarkan Serangan Peluru Berpandu Keatas Damsyik

 


Israel melancarkan serangan peluru berpandu ke atas tapak tentera di sekitar ibu negara Syria Damsyik pada malam Isnin, mencederakan seorang askar, kata tentera Syria dalam satu kenyataan.

Teruskan Bekerja, Ulangi Kejayaan

 


KUALA TERENGGANU - Walaupun telah berjaya menyapu bersih semua 32 Dewan Undangan Negeri(DUN), bukan alasan untuk bersantai tetapi mesti terus bekerja supaya dapat mengulanginya nanti.

Tak Semestinya Jadi Exco Baru Boleh Bawa Suara Wanita

 


KUALA TERENGGANU - Tidak semestinya memegang jawatan Exco barulah dapat membawa suara wanita Terengganu ke peringkat tertinggi dalam kerajaan negeri.

21 Ogos 2023

Lahirkan 'Generasi Kental'

 


DUNGUN - Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) adalah medan untuk melahirkan para pelajar, generasi mesa depan yang kental menghadapi cabaran. 

20 Ogos 2023

Pemuda Rangka Program Lebih Agresif


 DUNGUN - Pemuda PAS Terengganu merangka program lebih agresif dan menyeluruh setelah parti itu dan Perikatan Nasional(PN) mencapai kemenangan 'sapu bersih' pada Pilihan Raya Umum Negeri ke-15(PRUN15) minggu lalu.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...