07 September 2023

Israel Bertanggungjawab Atas Pembunuhan Dalam Masyarakat Arab


 Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan pada hari Sabtu, Ismail Haniyeh menuding jari ke arah rejim Tel Aviv dan agensi pengintipnya untuk peningkatan keganasan di kalangan orang Arab di tanah yang diduduki.

Siapa Pelampau Sebenar?


Al-Quran ialah petunjuk sebenar yang tiada keraguan padanya bagi mereka yang beriman. Ia merupakan Kalam Allah SWT, Pencipta alam yang Maha Mengetahui dan bersifat ilmu yang tiada batasannya, sama ada yang nyata atau yang ghaib, termasuk berkenaan makhluk-Nya yang bernama manusia yang dizahirkan seperti jasadnya dan disembunyikan seperti roh dan akal fikirannya, tanpa mengira agama, bangsa, negeri, parti dan apa-apa jenama yang diberi.  

Pemerkasaan Syariah Akan DiPerhebatkan


 KUALA TERENGGANU - Agenda Pemerkasaan Syariah di Negeri Terengganu akan diperhebatkan dengan lebih berkesan dan menyeluruh dari semasa ke semasa.

05 September 2023

Ambil Peluang Luaskan Hubungan Dengan Rakyat


Oleh : Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU – Ambillah peluang yang diberikan oleh rakyat sepanjang tempoh lima tahun ini untuk meluaskan lagi hubungan di antara rakyat dan juga kerajaan negeri.

04 September 2023

Gaza Akan Lancarkan Semula Protes 'Great March of Return'


 Suruhanjaya Tinggi Kebangsaan Perarakan Pulang Besar (Great March of Return) dan Memecah Kepungan Gaza semalam bersetuju untuk menyambung semula tunjuk perasaan di sepanjang kawasan timur  enklaf yang dikepung  itu .

Kerajaan PAS Terengganu Laksana Dasar Sedia Ada

 


KUALA TERENGGANU – Kerajaan PAS Negeri akan meneruskan dasar sedia ada disamping menilai dan melakukan perubahan yang sesuai dengan keadaan semasa dalam memastikan kesejahteraan rakyat dan negeri  dicapai.

Fitnah Dulu Petroleum, Sekarang REE


KUALA TERENGGANU - Sebelum ini Tan Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang menjadi sasaran fitnah Umno - Barisan Nasional (Umno-BN) dalam usaha menghalang PAS  memerintah Negeri Terengganu kerana negeri itu ada petroleum. 

03 September 2023

Konsert Terkawal Di kampus, Normalisasi Dosa Dan Penyuburan Budaya Hedonisme

Konsert liar yang pernah dianjurkan, di sebuah IPTA

Oleh: Dr Riduan Mohamad Nor


Kampus adalah medan pemupukan nilai intelektual, mencanai idealisme serta melatih mahasiswa sebagai pemimpin masa depan. Kampus adalah ruang terbaik untuk membentuk generasi ilmuan dan tenaga kompeten , mahir dan terlatih . Atas alasan kesakralan inilah maka kampus wajar dijauhkan daripada budaya murahan dan " sensate culture", kampus mestilah menjadi wadah yang menjunjung intergriti , kemuliaan ilmu dan karomah insaniah.

PAS Bersama Umno Berprinsip, PH Lindungi Umno Bermasalah


Bagi menjawab kekeliruan yang dicetuskan oleh pihak yang kabur politiknya, sehingga keliru membuat keputusan dan menganggap bahawa sama sahaja antara PAS bersama UMNO dengan PH bersama UMNO, maka perlunya penjelasan kepada perbezaan antara sikap PAS terhadap UMNO dengan sikap PH yang berbeza menubuhkan kerajaan yang berjenama ‘perpaduan’ bersama UMNO yang terpilih.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...