15 September 2022

Sedaya Upaya Penuhi Kehendak Rakyat

 

Turun menziarahi Chik binti Mohamad, di Kampung Beladau Selat yang di uji terkena penyakit strok

Semoga Allah SWT mengurniakan afiat kepada beliau.
آمِيْنُ يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن

MARANG - Kepimpinan negeri Terengganu dengan tema, Terengganu, maju, berkat, sejahtera cuba sedaya upaya memenuhi kehendak dan menggembirakan rakyat.

MENGAPA PAS MENOLAK PAKATAN HARAPAN?


Sejak awal lagi, PAS menolak untuk bersama Pakatan Harapan (PH) apabila dijemput menyertainya sebelum Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14), kerana PAS mempunyai pengalaman yang paling lama dalam bertahaluf dengan beberapa parti yang ada bersamanya.

14 September 2022

AS Pertimbang Sekatan Menghalang Cina Menyerang Taiwan


Amerika Syarikat sedang mempertimbangkan pilihan pakej sekatan terhadap China untuk menghalangnya daripada menyerang Taiwan, dengan Kesatuan Eropah mendapat tekanan diplomatik dari Taipei melakukan perkara yang sama, menurut sumber yang biasa dengan perbincangan itu.

13 September 2022

27 Kerusi Perlu Persefahaman Poilitik


KUALA TERENGGANU - Sekitar 27 kerusi Parlimen amat memerlukan persefahaman politik antara parti-parti melayu dalam menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) ke 15 nanti. 

Kerajaan PAS Terengganu Selesaikan Masalah Lesen Nelayan Sampan


DUNGUN  - Kerajaan Negeri Terengganu telah berjaya menyelesaikan masalah lesen nelayan sampan yang telah dibekukan sejak 40 tahun lalu.

11 September 2022

Himpunan Terbesar Rakyat Teguh Pertahan

 


KUALA TERENGGANU -  Himpunan  Teguh Pertahan menyasarkan 100,000 kehadiran akan menjadi program terbesar bagi menzahirkan semangat rakyat untuk bangkit mempertahankan kerajaan PAS di negeri ini.

PRU15: Tiada Parti Menang Total


UALA TERENGGANU : Tiada parti yang akan menang secara total untuk memerintah negara jika bersendirian bertanding dalam Pilihan Raya Umum Ke 15 (PRU15) nanti.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...