18 Mac 2022

Muslimat Istiqamah Bersama Presiden PAS


KUALA TERENGGANU - Muslimat Terengganu istiqamah bersama Presidennya, Tan Sri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang dan menyokong penuh kenyataan yang dikeluarkan untuk tidak akan membubarkan Dewan Undangan Negeri (DUN) Terengganu sehingga tamat tempohnya.

Kerusi KN Bukan Lagi Milik PAS


PAS Kawasan Kuala Nerus (KN) menerima maklum berkenaan pendirian YB Ahli Parlimen Kuala Nerus yang memilih untuk tidak lagi menjadi ahli PAS yang dengan ini secara otomatis mengakibatkan kerusi Parlimen bagi Kuala Nerus tidak lagi menjadi milik Parti PAS.

$4.3B Diperlukan Untuk Tangani Penderitaan Warga Yaman


Ketua kemanusiaan PBB berkata Yaman memerlukan $4.3B ketika rayuan dilancarkan untuk salah satu krisis kemanusiaan terburuk di dunia.

Jangkitan Omicron Boleh Menyebabkan Masalah Pernafasan 'Crouo' Kepada Kanak-kanak


Jangkitan dengan varian Omicron virus SARS-CoV-2 dikaitkan dengan penyakit pernafasan biasa pada kanak-kanak kecil, yang dikenali sebagai 'croup' 

16 Mac 2022

SEDAYA Vintage Dungun 2.0; Festival Dakwah Terbesar


DUNGUN - Festival Seni, Dakwah dan Budaya (SEDAYA) Vintage Dungun 2.0 adalah program dakwah vintaj yang julung-julung kali dan terbesar pernah diadakan di Daerah ini. 

Tidak Bubar DUN; Pemuda Terengganu Sokong Presiden


Pemuda PAS Terengganu menyokong penuh kenyataan media Presiden PAS yang dikeluarkan dengan penuh tegas berkenaan suasana politik semasa negara.

Pemuda Kuala Nerus Siap Sedia


KUALA NERUS - Pemuda PAS Kuala Nerus bersedia untuk bergerak tanpa Ahli Parlimen setelah Dr Mohd Khairuddin Aman Razali mengumumkan keluar daripada parti.

Sudah 11 Tahun Perang Saudara Meletus Di Syria


 Sebelas tahun telah berlalu sejak pemberontakan popular 15 Mac pada 2011, apabila sekumpulan pelajar sekolah rendah di bandar Daraa di selatan Syria menulis “Seterusnya giliran anda, doktor!” di dinding bangunan sekolah mereka, merujuk kepada Presiden Bashar al-Assad.

15 Mac 2022

Jagalah Lisanmu


Banyaknya amalan fardu dan amalan sunat kita tidak menjamin kedudukan kita di syurga.

Kerjasama Berprinsip


Parti Islam Se-Malaysia (PAS) yang berprinsip Islam mewajibkan supaya tidak berganjak dengan dasarnya yang termaktub dalam Perlembagaan PAS di bawah Majlis Syura Ulama (MSU).

Berprinsip Dan Berdisiplin


KUALA TERENGGANU - Setiap gerak kerja PAS berteraskan prinsip, berdisiplin dan berorganisasi menjadikan ia sebuah parti yang mempunyai jati dirinya yang tersendiri.

13 Mac 2022

Keputusan PRN Johor


PAS bersama Perikatan Nasional, menerima keputusan PRN Johor dengan hati yang lapang, dan akan terus menyantuni rakyat berdasarkan peningkatan sokongan yang ketara di kebanyakan kerusi yang ditandingi.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...