09 Jun 2012

PGU DUN Jertih; PAS Berjaya Ranapkan Kubu Idris Jusoh


BESUT - PAS kawasan Besut khususnya DUN Jertih berjaya meranapkan kubu Umno Jertih yang kini diwakili oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Jertih, Dato’ Seri Idris Jusoh yang juga mantan Menteri Besar Terengganu.

Ekoran usaha penerangan dan dakwah yang berterusan, seramai 54 orang ahli Umno telah keluar dari parti itu dan menyertai PAS secara rasminya.

08 Jun 2012

Khabar Gembira Menuju Kejayaan PRU-13

SETIU – Walaupun PAS tidak menjanjikan apa-apa habuan dunia dan pada masa yang sama Umno terus menawarkan rakyat dengan pelbagai janji kebendaan dan wang ringgit, namun semakin ramai yang nampak ‘kebenaran’ yang dibawa oleh PAS.

Menurut Anggota Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu, Dr Azman Ibrahim, kerja-kerja penerangan dan dakwah yang dilakukan secara berterusan oleh ahli-ahli dan penyokong PAS memberikan kesedaran dan membuahkan ‘hidayah’ dari Allah.

07 Jun 2012

Himpun dan Ingat; Polis Janji Beri Kerjasama


KUALA TERENGGANU – Polis berjanji akan memberikan kerjasama menjayakan perhimpunan sempena memperingati 3 tahun runtuhnya bumbung Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin yang akan diadakan di perkarangan stadium tersebut pada Jumaat 8 Jun 2012.

Menurut Setiausaha Dewan Pemuda PAS Terengganu, Zaidah Abdullah, perkara tersebut dinyatakan dalam perbincangannya dengan pihak polis semalam, Rabu 6 Jun.

06 Jun 2012

Shabery Belanja Duit Kerajaan RM2.4 juta Hidang K-Pop Pada Himpunan Sejuta Belia


KEMAMAN – Bekas Exco Pergeraan Pemuda Umno Malaysia, Datuk Tamrin Ghaffar mendakwa Menteri Menteri Belia dan Sukan Dato' Sri Ahmad Shabery Cheek membelanjakan sebanyak RM2.4 juta duit kerajaan membawa masuk kumpulan K-Pop dan menghidangkannya pada Himpunan Sejuta Belia baru-baru ini.

Beliau yang menyampaikan ceramah di Kampung Mak Chili dekat sini pada Rabu 5 Jun berkata Umno ada senjata 6 T.

Al-Fatehah Buat Pengasas Dewan Muslimat Kampung Losong


KUALA TERENGGANU - Buletinonline mengucapkan takziah kepada keluarga Puan Kasiani Ismail, 50, dari Kampung Losong dekat sini, yang telah meninggal dunia setelah tiga minggu mengidap penyakit ‘misteri’ hingga membawa kepada akhir hayatnya.

Allahyarham adalah aktivis yang dedikasi, merupakan pengasas Muslimat PAS di Dewan Undangan Negeri (Dun) Bandar dan cawangan Kampung Losong.

04 Jun 2012

Insiden Polis Tembak Peluru Hidup di Batu Burok


- Kebenaran DiPihak Azman dan Suwandi
KUALA TERENGGANU
- Mahkamah Sesyen Kuala Terengganu hari ini Isnin 4 Jun,  membebas dan melepaskan mangsa tragedi tembakan peluru hidup polis di Batu Burok yang berlaku pada 8 September 2007, lima tahun lalu.

Kedua-dua tertuduh, Muhammad Azman Aziz, 26, dan Suwandi Ab. Ghani, 43, dibebas dan dilepaskan oleh mahkamah setelah pihak peguam belanya berjaya mewujudkan keraguan dalam perbicaraan tersebut.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...