04 Mac 2023

Remajakan Assabiqun Bukan Umurnya Tapi Kerjanya


MARANG - Golongan veteran PAS (Assabigun) diseru agar meremajakan kerja buat dalam perjuangan bukannya memberikan alasan umur yang sudah tua.

Kerajaan Malaysia Hari Ini 'Koyak Rabak'


DUNGUN - Kerajaan Pakatan Harapan (PH) yang mentadbir hari ini disifatkan sebagai koyak rabak dan tidak akan bertahan lama. 

03 Mac 2023

Ramalan Presiden PAS Buatkan Musuh Menggelupur


Ramalan Presiden PAS Tan Sri Tuan Guru Abdul Hadi Awang bahawa kerajaan Anwar Ibrahim akan tumbang tidak lama lagi, telah menggerunkan gabungan politik campuran PHBN.

Pelajar Terkejut Diumumkan UPSRI Terbaik Terengganu


KUALA TERENGGANU - Impian hanya ingin memperolehi 13A dalam Ujian Penilaian Sekolah Rendah Islam(UPSRI) tetapi amat mengejutkan apabila namanya diumumkan sebagai Pelajar Terbaik UPSRI 2022 Negeri Terengganu. 

Gempa Berterusan Tanda Kiamat

 


Rasulullah SAW menjelaskan tentang tanda-tanda hari kiamat, salah satunya memang adalah gempa bumi yang terjadi terus menerus.

02 Mac 2023

300 Pilih Jawatankuasa Menerusi 'E-Voting'


Oleh : Siti Radhiah Alias 

KEMAMAN - Lebih 300 orang perwakilan  mengundi memilih Jawatankuasa baharu menerusi sistem 'e-voting'  pada Mesyuarat Agung Tahunan Dewan Muslimat PAS Kawasan Kemaman kali ke-39 yang berjalan lancar.

28 Februari 2023

PH Perintah Malaysia Angkara Umno

 


DUNGUN - Muslimat PAS mestilah turun ke kampung-kampung menerangkan kepada penyokong tegar Umno, bahawa angkara parti itulah menyebabkan negara diperintah oleh Pakatan Harapan (PH). 

27 Februari 2023

Jihad Wajib Tatkala Musuh Menakluki Negara Islam


MARANG - Hukum berjihad menjadi fardhu ain, wajib kepada setiap orang Islam apabila musuh sudah menakluki dan memerintah negara. 

KAMI Anjur Makan Malam 'Turkiye Menangis'


KUALA TERENGGANU - Kelab Aktivis Media Inspirasi (KAMI) sedang giat menjalankan kempen memungut derma bagi disalurka kepada mangsa-mangsa gempa bumi di negara Turkiye dan Syria.

Bumi Palestin Milik Anak Muda


KUALA TERENGGANU - Pelbagai usaha telah digerakkan bagi memastikan anak muda merasai bahawa bumi Palestin adalah milik merekad an berusaha mempertahannya.

PAS DUN Batu Buruk Tambah Cawangan Baharu

 


Oleh : Akid Hafriz

KUALA TERENGGANU – Sebuah lagi cawangan Parti Islam Se-Malaysia (PAS) dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Buruk telah ditubuhkan iaitu PAS Cawangan Padang Negara. 

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...