25 Februari 2017

Tak Sakit Tak Semestinya Sihat

Oleh : Syakira

BESUT - "Tak sakit tak semestinya sihat", itulah ungkapan yang disebut oleh Dr. Farhana Hasbullah semasa slot Jom Sihat dalam program HARAP PGU 3.5 di Kampung Raja, semalam.

Beliau yang juga isteri kepada Timbalan Ketua Pemuda Malaysia, Ustaz Abdul Khalil Abdul Hadi. Tambah beliau lagi, "Kesihatan ini adalah menyeluruh. Kalau hubungan dengan masyarakat bermasalah, itu pun dikira tidak sihat".

Tetap Istiqamah Walaupun Sakit

Oleh : Khairul Nizam Abdullah

BESUT - Walaupun menghadapi masalah kesihatan yang teruk, namun beliau sentiasa mengambil berat tentang PAS.

Ariffin Abdul Rahman, 63, yang menghidapi penyakit saraf, adalah bekas Ahli Jawatankuasa Syura Rakyat (JSR) semasa PAS memerintah Terengganu tahun 1999.

Ziarah Pemimpin PAS Sentuh Hati Masyarakat

Oleh : Sumaiyyah

BESUT - Program ziarah yang menjadi antara agenda terpenting dan tidak ditinggalkan setiap kali Himpunan Harapan Semua, PAS Ganti Umno Kali Kelima (HARAP-PGU 3.5) berjaya menyentuh hati masyarakat setempat.

Pengerusi Lajnah Kebajikan Dewan Muslimat PAS Negeri Terengganu Tuan Roslina Tuan Sulaiman berkata, Sebanyak lima buah rumah telah diziarahi yang terdiri daripada mereka yang mengalami masalah kesihatan serta warga emas.

24 Februari 2017

Lunak Dengan Kerajaan Bukan Bermaksud Bersetuju Dengan Umno

Program Sembang Santai kendalian TV HARAP membongkar kenyataan sebenar tentang peranan Majlis Syura Ulama, bagaimana hubungan PAS dengan parti-parti politik yang lain, soal sikap 'lunak' serta persoalan tentang Budaya Politik Matang dan Sejahtera.

Ikuti catatan temubal antara TV HARAP dengan Setiausaha Majlis Syura Ulamak PAS Dato' Dr. Mohamad Nik Zawawi Nik Salleh di bawah;

PAS Berubah Atau Kamu Yang Berubah?"

Oleh : Syakira & Hayati (Team KAMI Besut)

Ustaz Ahmad Dusuki Abdul Rani, Timbalan Pesuruhjaya PAS Selangor, tiba di tapak HARAP-PGU 3.5, malam tadi untuk slot syarahan perdana bersama dua lagi pimpinan, iaitu Ustaz Nasharuddin Daud dan Ustaz Dr. Riduan Mohd Nor.

Beliau memulakan syarahan dengan membaca ayat Allah dalam surah al-Ahzab 66-69 yang menjelaskan azab orang yang 'sesat' di akhirat.

23 Februari 2017

HARAP-PGU 3.5 Siap Sepenuhnya Sedia Terima Tetamu

Oleh : Khairul Nizam Abdullah

BESUT  -  Semua Unit Jawatankuasa Induk Himpunan Harapan Semua PAS Ganti Umno Kali Kelima (HARAP-PGU 3.5) telah bersedia bagi menyambut tetamu yang datang dari seluruh negeri Terengganu.

Setiausahanya Ustaz Wan Sukairi Wan Abdullah, hanya dua unit, persiapan dan siaraya yang sedang dalam proses akhir menjelang program pertama Himpunan pada malam ini.

HARAP PGU 3.5 Siap Sepenuhnya Sedia Terima Tetamu

Orang Islam AS Kutip Derma Bantu Perbaiki Kubur Yahudi

Satu projek kutipan dana dilancarkan oleh aktivis Islam telah mengumpulkan lebih daripada $ 55,000 dalam satu hari, untuk membaiki tanah perkuburan Yahudi yang dirosakkan di St Louis.

Linda Sarsour dari Kumpulan Hak-hak Sivil dan Tarek El-Messidi dari NGO Celebrate Mercy telah menggesa orang ramai untuk menderma selepas lebih 100 daripada batu nisan tanah pekuburan Emeth Cemetery Kesed Shel di pinggir St Louis University City, dirosakkan.

PAN Main Politik Persepsi - Dr B.Chandran

Oleh KAM

KUALA TERENGGANU: Parti Amanah Negara (PAN) dinasihatkan agar lebih menghormati PAS dengan tidak bermain politik persepsi terhadap parti itu.

Ketua Penerangan Dewan Himpunan Penyokong PAS (DHPP) Pusat, Dr Bala Chandran berkata pemimpin PAN tidak perlu mencampuri urusan PAS dengan hujah persepsi.

Sebab itu, kata beliau tidak terpengaruh dengan politik persepsi dari mana-mana pihak kerana mengetahui tentang dasar perjuangan PAS.

PAS Yang Dicemburui,Usah Kita Peduli, Jom ke HARAP-PGU 3.5

Dalam seminggu dua ini, nama PAS sentiasa meniti di bibir rakyat Malaysia yang celik politik dan keadaan semasa. Sangat menggembirakan kerana ianya seperti satu bentuk pengiklanan percuma yang diberikan oleh kawan mahupun lawan PAS. Dari orang politik, orang agama, non-muslim, cendikiawan, golongan liberal, kakitangan kerajaan malah tidak ketinggalan juga golongan remaja yang sama-sama memerhatikan dengan serius Budaya Politik Matang dan Sejahtera yang diperkenalkan oleh PAS.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...