22 September 2012

Flet Ladang Gemilang; Mayat Terpaksa Di ‘Kepak’ Untuk DiBawa Turun!

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita4/ladang%20gemilang3.jpgKUALA TERENGGANU - Pemerintah sekarang ,Umno dan Barisan Nasional (BN) sering melaung-laungkan dan berjanji untuk membela bangsa Melayu dan agama Islam, namun adakah Umno-BN menepati janji-janji itu?

“Apakah Melayu tanpa keris…..? Apakah (ertinya hidup orang) Melayu tanpa songket?, ia merupakan bayangan atau warisan kita….. kalau kita tidak menilai, kalau kerajaan mengabaikan kraftangan ini,

Nilai Pentadbiran Kerajaan Umno-BN Terengganu

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita4/Satiful%20gong%20badak.pngKUALA NERUS - Rakyat negeri Terengganu yang celik maklumat diminta menilai rekod pentadbiran kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) Terengganu, supaya tidak mudah ‘dibeli’ dan ditipu dalam menentukan masa depan.

Menurut Timbalan Pesuruhjaya 1 PAS Terengganu Ustaz Satiful Bahri Mamat, pelbagai urus tadbir kerajaan Umno-BN Terengganu tidak memberikan banyak manfaat, malah ada tindakan yang merugikan rakyat.

21 September 2012

Pakatan Ambil Alih Markaz Barisan Di DUN Bukit Besi

  • PDF
http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita4/markaz%20BN%20tukar.jpgDUNGUN - Sebuah 'tadika' yang juga menjadi markaz pergerakan Umno dan Barisan Nasional (BN) di Kampung Pinang Wa, dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Besi di sini telah diambil alih oleh PAS dan Pakatan Rakyat.

Bendahari PAS Dungun Ustaz  Roslan Ismail mengesahkan, 'tadika' (Gambar atas) itu yang didirikan di atas tanah persendirian sebelum ini, menjadi pusat mesyuarat dan bilik gerakan Umno-BN setempat.

Terkini; Demo Cinta Rasul Di KL dan Terengganu

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita3/demo%20Padang%20Landak.jpgBESUT - Satu himpunan aman 'Cinta Rasul' telah dianjurkan oleh Dewan Pemuda PAS Kawasan Besut di perkarangan majid Padang Landak dekat sini seusai solat fardhu Jumaat hari ini 21 September.

Seramai 500 orang umat Islam telah berkumpul bagi membantah penerbitan filem yang menghina Nabi Muhammad SAW yang teah muat naik ke laman sosial you Tube.

20 September 2012

Perisytiharan Penting PAS Terengganu di PGU 5.0

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita3/wahid%20lawat%20tapak%20pgu5.jpgSETIU - PAS Terengganu akan membuat satu perisytiharan penting pada program berprestij Himpunan kebangkitan rakyat - PAS Ganti Umno, Kali Ke-5 (PGU 5.0) yang diadakan di pekan jabi disini pada 5 & 6hb Oktober depan.

Pesuruhjayanya YB Haji Mohd Abdul Wahid Endut berkata perisytiharan tersebut akan menambahkan lagi satu 'ikon baru' dalam perjuangan PAS Terengganu menjelang pilihanraya umum akan datang.

19 September 2012

Syariat Islam Yang Luas Disempitkan Umno!

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita3/dailog%20manifesto%20setiu.jpgSETIU - Perkara hukum-hakam, amalan dan perlaksanaan syariat Islam itu sebenarnya amat luas mencakupi seluruh kehidupan manusia akan tetapi, skopnya telah disempitkan oleh Umno.

Menurut Ketua Penerangan PAS Terengganu, Ustaz Nik Muhammad Zawawi Salleh, PAS menawarkan manifestonya berdasarkan syariat yang akan membawa kesejahteraan kepada hidup rakyat.

18 September 2012

Warga Tionghua Chukai Gembira Menyambut Dua Perayaan

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita3/majlis%20raya%20tionghua1.jpgKEMAMAN - Seramai lebih 150 orang warga Tionghua melahirkan rasa sukacita kerana mereka diraikan dalam majlis sempena hari raya bersekali sempena sambutan perayaan kuih bulan serta perayaan Tang Lung.

Majlis tesebut yang dianjurkan oleh Majlis Tindakan DUN (MTD) Chukai telah diadakan pada petang Selasa bermula jam 6.30 petang, 18 September di sebuah restoran di Taman Chukai Utama di bandar Chukai dekat sini

Jamuan Sempena Hari Raya Pelbagai Peringkat Mendapat Sambutan Luar Jangka

  • PDF
http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita3/raya%20halwa%20besut.jpgKUALA TERENGGANU - Beberapa majlis jamuan sempena sambutan hari raya yang diadakan pada minggu lalu di pelbagai peringkat, telah mendapat sambutan luar dugaan, suatu petanda PAS semakin menjadi pilihan menjelangnya pilihanraya umum ke-13 akan datang.

Di bandar Jerteh, Besut, majlis Sambutan Hari Raya anjuran muslimat Dewan Undangan Negeri (DUN) Jerteh pada 15 September 2012 berjalan dalam keadaan ceria dan meriah.

17 September 2012

Politik 'Pecah dan Perintah' Umno-BN Pecah belahkan Rakyat

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita3/hari%20keluarga%20dun%20sura.jpgDUNGUN - Apabila ramai orang yang mencintai Islam memakmurkan sesebuah masjid yang didirikan, kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) Terengganu akan mendirikan masjid lain untuk memmecahkan perpaduan masyarakat kampung.

Menurut Yang DiPertua PAS Dungun YB Ustaz Wan Hassan Mohd Ramly, sekurang-kurangnya tiga qaryah telah berlaku pepecahan akibat dasar 'pecah dan perintah' parti tersebut.

Tindakan Samseng 'Perkasa-Umno' Memalukan Orang Melayu

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita3/alias%20kemasik.jpgKEMAMAN - Tindakan provokasi 'ala samseng' Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) yang mesra Umno dan Barisan Nasional (BN) mengganggu serta melempar kasut ke dalam masjid di Alor Setar amat memalukan orang-orang Melayu.

Pengerusi Majlis Tindakan Dewan Undangan Negeri (MTD) Kemasik, Ustaz Alias Abdul Hamid [Gambar - berbaju hijau] menyifatkan tindakan ‘agen’ Umno melalui Perkasa yang mengganggu beberapa siri jelajah Ketua Pembangkang Malaysia, Dato’ Seri Anwar Ibrahim tidak wajar.

16 September 2012

Lajim Ukim Tetamu Istimewa PGU-05

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita3/dr%20azman.pngSETIU - Bekas Ahli Majlis Tertinggi Umno, YB Datuk Seri Panglima Haji Lajim Ukim akan menjadi tetamu istimewa dalam program Himpunan Kebangkitan Rakyat PAS Ganti Umno kali ke-5 (PGU05) yang akan diadakan di pekan Jabi pada 5 dan 6 Oktober depan.

Perkara tersebut dimaklumkan kepada Buletinonline oleh Pengarah Jabatan Penerangan PAS Terengganu merangkap Setiausaha Panitia PGU05 Ustaz Wan Syukairi wan Abadullah.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...