05 Disember 2020

Umat Islam Uighur Dipaksa Makan Babi

 


Kaum Muslim Uighur yang dipaksa tinggal di 'kem pendidikan semula' orang China terpaksa makan daging babi setiap hari Jumaat. 

Krisis MB Perak: 15 Perkara Dari Kacamata Saya


Dalam politik, kita kena ada kartel yang kuat untuk bertahan atau menang. Masalah kartel itu baik atau tidak, ia bukan isunya. Isunya mesti bergerak dalam skala yang besar bagi mencapai tujuan politik. Jika kartel baik, alhamdulillah. Jika tidak astargfirullah. Dalam hal ini, Umno telah menunjukkan kartel besar, biasanya akan menguasai. 

04 Disember 2020

Senjata Baru Dalam Perjuangan

 


Oleh : Suzie Hassan

KEMAMAN -  Semua petugas dalam jentera dan organisasi PAS, perlu menguasai 'senjata baru' dalam mengatur langkah strategik perjuangan alaf ini.

03 Disember 2020

Banjir; Pejabat Perhubungan PAS Turut Terjejas


KUALA TERENGGANU – Pejabat Perhubungan PAS, Jalan Sultan Omar dekat sini turut terjeas akibat banjir kilat yang melanda bandaraya ini semalam.

Bandaraya Kuala Terengganu Dilanda Banjir KilatKUALA TERENGGANU – Banjir kilat melanda beberapa kawasan di pusat bandaraya ini ekoran hujan lebat yang turun sejak petang semalam.

01 Disember 2020

Bob Lokman Sakit, Nak Buat Fitnah Juga?


Bob Lokman sakit. Khabarnya agak teruk. Dia dah meminta maaf kepada semua orang sebab dia merasakan hayatnya mungkin tidak lama. Alhamdulillah, Allah bagi isyarat yang Bob faham, melalui sakit itu, satu teguran kepadanya. Samada sakit ini membawa kepada mati atau penghapus dosa 

Kebajikan Agenda Utama Pemuda


HULU TERENGGANU - Khidmat Kebajikan sentiasa menjadi keutamaan Pemuda PAS dan Jabatan Amal Malaysia kepada masyarakat pada setiap masa apatah lagi ketika ditimpa musibah dan bencana.

30 November 2020

Perbandingan Antara Hukuman Arak Dan Rasuah

 


Minda Presiden PAS

Timbul persoalan mana yang lebih berbahaya antara kemudaratan arak dan rasuah, sepertimana perbezaan mana yang lebih berat antara bodoh dan gila, atau mana yang lebih berbahaya antara mencuri dan merompak.

Bob Lokman : ” Ana Minta Maaf Dengan Anta!”


 oleh: Dr Riduan Mohamad Nor,

“Assalamualaikum….Ana nok tinggal sikit wasiat ko anta…
Kalu taqdir ana sampai,
Ampunkan semua dosa ana,
Bagi peluang pada anak ana untuk mengaji sampai habis disitu ( an nur Setiu)
Dua orang anak ana ada orang bayarkan yuran, ana tak pasti siapa.
Amanee loni ana bayar. InsyaALLAH akan diteruskan oleh zaujah Ana.
Amanah seterusnya selepas hafazan ada pada Ustaz Nazri.
Terima kasih banyak kerana menjadi sahabat ana. Ana wakaf kan anak Ana untuk Islam. Tolong selalu ingatkan mereka pesanan Ana jangan jual ilmu agama. Cari duit dengan meniaga.”

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...