21 Ogos 2010

Bekas Pekerja Top IT Dakwa Wujud Penyelewengan Program E-Book

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita31/topitfront.jpgKUALA TERENGGANU - Seorang bekas pekerja syarikat pengeluaran E-Book, Top IT Sdn Bhd, mendakwa terdapat penyelewengan dalam program E-Book atau Buku Elektronik yang dilancarkan kerajaan Terengganu sejak tahun 2009

Beliau yang menghubungi Buletinonline memberitahu, jumlah e-book yang diedarkan kepada pelajar bukanlah 25,000 unit sebagaimana yang diumumkan kerajaan.

(Gambar - Kilang Top IT Sdn Bhd di Gong Badak .... turut didakwa tidak memiliki sijil layak menduduki - CF).

20 Ogos 2010

PAS Gandakan Amalan Kebajikan di Bulan Ramadan

http://buletinonline.net/images/stories/berita31/hanafiahgroyong1.JPGKUALA TERENGGANU - PAS Meningkatkan usaha dan amalan kebajikannya dalam bulan Ramadhan kerana Ramadhan merupakan bulan yang mempunyai 'kelebihan' dari seribu bulan yang lain.

Pada bulan Ramadhan Allah SWT akan melipat gandakan segala amalan baik dengan ganjaran pahala-Nya.

Di Chukai, Kemaman, ahli dan penyokong PAS menyingsing lengan bantu membantu dan bergotong-royong membaiki rumah seorang warga emas, Mohamad Abdullah, 60, di Kampung Besut. (Gambar kanan)

19 Ogos 2010

Felda digesa Kembalikan Tanah Milik Rakyat Terengganu

http://buletinonline.net/images/stories/berita31/ustmnorhamzah0810.jpgKUALA TERENGGANU – Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu menggesa Kerajaan Pusat mengembalikan semula tanah milik rakyat Terengganu yang diusahakan secara 'haram' sejak puluhan tahun lalu oleh Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (Felda).

Ketuanya, YB Ustaz Mohd Nor Hamzah berkata, pihaknya kesal apabila mendapat tahu seluas 15,200 hektar tanah di negeri ini diterokai dan diusahakan oleh Felda tanpa memberi apa-apa manfaat kepada rakyat Terengganu.

18 Ogos 2010

'Perbuatan Terkutuk' Zina dan Buang Bayi Semakin Membarah!

http://buletinonline.net/images/stories/berita31/kam1618(d)-baby4.JPG- bayi ditemui di pintu pagar
KUALA TERENGGANU - Perbuatan terkutuk zina dan pembuangan bayi tidak boleh dipandang ringan dan mesti ditangani segera kerana ia semakin 'membarah' di negeri ini.

Terbaru, Seorang bayi lelaki yang baru dilahirkan telah ditemui di hadapan pintu pagar, rumah seorang anggota polis di Kampung Hulu Takir, dekat sini, semalam 17 Ogos.

Ironinya, mereka yang tidak berhati perut itu, seolah-olah mahu bayi hasil hubungan haram itu diselamatkan.

Kerajaan Terengganu 'Mengigau'

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita31/jambatanpsekati.jpg- Batalkan Projek Jambatan Losong-Pulau Sekati-Teluk Pasu
KUALA TERENGGANU
- Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Tunggal menyifatkan kerajaan Umno dan Barisan Nasional Terengganu 'mengigau' kerana membatalkan projek jambatan yang menyambungkan Losong dengan Pulau Sekati dan Teluk Pasu.

Menurutnya, projek jambatan tersebut adalah projek yang telah diluluskan oleh kerajaan pusat sejak lama dahulu.

Kejadian Simbah Asid; PAS Sedia Tarbiyah Rakyat Terengganu

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita31/satiful.jpgDUNGUN - PAS sebagai sebuah parti 'kerajaan menunggu' bersedia untuk memberikan pendidikan dan tarbiyah kepada seluruh rakyat Terengganu tanpa mengira latarbelakang dan fahaman politik.

Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu, Ustaz Satiful Bahri Mamat berkata PAS sedia memberi bantuan, khidmat nasihat serta mengisi program pendidikan dan tarbiyyah kerana pemimpin yang menerajui negeri Terengganu sekarang sudah tidak berkemampuan.

17 Ogos 2010

Gejala Sosial Berleluasa; Umno Gagal Mendidik Rakyat

http://buletinonline.net/images/stories/berita31/Ustridhwan.jpgKUALA NERUS - Gejala sosial seperti penyalahgunaan dadah, zina dan pembuangan bayi serta pelbagai jenayah yang semakin berleluasa di negara ini adalah berkait rapat dengan 'tahap berhibur' yang tinggi dikalangan rakyat dalam negara ini.

Masyarakat Melayu terutamanya yang banyak terkesan dengan gejala sosial tersebut telah dididik dengan budaya 'tidak peduli' yang menganggap bahawa 'politik tidak ada kena mngena' dengan agama.

16 Ogos 2010

Bajet Boros Untuk Kroni Hadapi PRU-13

http://buletinonline.net/images/stories/berita31/DSC00662.JPGKEMAMAN - Bajet kerajaan negeri Terengganu yang melampaui RM2 bilion dianggap sebagai satu bajet 'boros' yang sudah menjadi agenda kerajaan Umno dan Barisan Naional (BN).

Bajet tersebut juga dilihat sebagai bajet persiapan kewangan Umno/BN Terengganu bagi menghadapi pilihanraya umum yang akan datang.

Defisit Kerajaan Terengganu Meningkat RM274,046,116.36

http://buletinonline.net/images/stories/berita31/defisit.gifKUALA TERENGGANU - Defisit (kurangan) Akaun hasil yang disatukan Kerajaan Negeri Terengganu meningkat sebanyak RM274,046,116.36 pada 31 Disember 2009 menjadikan jumlah defisit terkumpul pada akhir tahun tersebut berjumlah RM699,010,087.44.

Pada akhir tahun 2008, Akaun Hasil kerajaan telah mencatatkan defisit sebanyak RM146,548,465.66 menjadikan jumlahnya sebanyak RM424,963,971.08 pada 31 Disember 2008.

15 Ogos 2010

Menasionalkan PAS, Mengukuhkan Dasar Islam dan Menuju Putrajaya


E-mail Print PDF
http://buletinonline.net/images/stories/berita31/DSC00641.JPGKEMAMAN - PAS kini melangkah ke hadapan menjadi satu parti 'inspirasi' nasional untuk semua kaum dan bukan hanya untuk orang-orang Melayu, sebagaimana ia dikenali sebelum ini.

Transformasi PAS tersebut tidak meninggalkan samasekali gagasan Islam sebagai dasar perjuangannya, malah mesti diyakini lebih kukuh, bagi mempersiapkan diri menuju Putrajaya selepas pilihanraya umum yang akan datang.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...