27 Mac 2021

Laksanakan Tanggungjawab, Daftar Segera Sebagai Penerima Vaksin


KUALA TERENGGANU - Rakyat Terengganu diseru melaksanakan tanggungjawab mendaftar segera, bagi mendapatkan suntikan vaksin COVID-19 kerana ianya satu ikhtiar untuk menamatkan pandemik tersebut. 

Taliban Ancam Teruskan Permusuhan

 


Taliban mengancam untuk meneruskan permusuhan terhadap tentera asing di Afghanistan jika mereka tidak menepati tarikh akhir 1 Mei untuk menarik diri dari negara itu. 

Kisah Jururawat

Oleh : Arifuddin AliasKUALA NERUS - Kisah seorang jururawat dalam Dewan Undangan Negeri ( DUN) Rantau Abang boleh dijadikan suntikan motivasi kepada petugas parti. 

26 Mac 2021

Jabatan Amal Terima Penghargaan


Oleh : Mohd Fahmi Izzuddin Hashim

SETIU - Jabatan Amal Malaysia (JAM) Kawasan Setiu yang diberikan jolokan 'semut merah' menerima sijil penghargaan sempena Hari Polis ke-214. 

25 Mac 2021

PASTI Daru Il-Ridhwan Rayu Sumbangan Kewangan


 Oleh: Saifullah Jusoh

BESUT - Jawatankuasa PASTI Il Ridhwan melancarkan kempen dana bagi membiayai projek pembinaan bangunan baharu PASTI berkenaan yang terletak di Markaz Tarbiyyah Kampung Baharu, Kuala Besut.

Undi 18; Terpulang Kepada SPR

 


Oleh : Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU – Terpulang kepada pihak Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berkait dengan akta pengundi yang berumur 18 tahun yang kerana mereka mesti memainkan peranan berkait dengan persedian dan persiapan bagi menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang.

24 Mac 2021

Pengarah Tersohor Puji Kerajaan PAS


Oleh : Noreni Abu Bakar

KUALA TERENGGANU - Pengarah filem dan drama tersohor tanah air, Murali Abdullah memuji pemerintahan kerajaan Parti PAS Terengganu. 

Korea Utara Lebih Terkesan


KUALA TERENGGANU - Malaysia tidak akan mengalami kerugian ekoran daripada terputusnya hubungan diplomatik  dengan Korea Utara sebaliknya ia lebih mendatangkan kesan kepada negara tersebut. 

Terapi Bunga Mawar


KUALA TERENGGANU - Disebalik menanam bunga mawar sebagai hobi,  sebaliknya kegiatan masa lapang itu mempunyai banyak manfaat terutama dari segi terapi. 

23 Mac 2021

Membedah Otak Umno Terengganu

 

Saya percaya yang saya mungkin dapat mengagak, mengapa atau apakah alasan di sebalik ketegaran Umno Terengganu memilih untuk bertembung dengan PAS di semua kerusi. Alasan demi alasan yang diberikan mereka, tidaklah mencerminkan ketulusan atau kebenaran hati mereka. Daripada semua kutipan maklumat semenjak tahun lepas, saya yakin saya ada rumusan yang jelas.

'Khabak' Bukit Bubus Sambil Patuh Syariah


 Oleh : Nor Amira Amijudin 

BESUT - Walaupun 'khabak'(mendaki) Bukit Bubus adalah aktiviti lasak tetapi jika diadakan dengan mematuhi  syariah, ianya amat digalakkan. 

Hamas Memilih Wanita Pertama Untuk Biro Politik

Jamila Al-Shanti, melambai tangan


Pertama kali dalam sejarah, Hamas melantik seorang wanita untuk bertugas sebagai perwakilan di biro politiknya, badan pembuat keputusan tertinggi organisasi.

22 Mac 2021

PAS Terengganu Komited Terus Kerjasama Dengan Umno


KUALA TERENGGANU - PAS Terengganu memberi komitmen untuk terus menjalinkan kerjasama bersama Umno negeri itu yang terbina sejak 2019.

PAS Tidak Pernah Putus Asa


KUALA TERENGGANU - Parti Islam SeMalaysia(PAS) tidak pernah berputus asa di dalam merangka agenda Perpaduan Ummah yang dibina sejak  hampir dua tahun lalu. 

Jerih Dan Pahit Untuk Menyatukan.....


........ NAMUN SELAJU ANGIN UNTUK MERUNTUHKAN PEMUAFAKATAN.

Oleh : Dr Riduan Mohamad Nor.

Seharian dunia medsos menggelegak dengan amukan terhadap Ketua Pemuda UMNO dan Presiden UMNO apabila memberikan lampu hijau terhadap keinginan UMNO Terengganu untuk berkuasa kembali di Wisma Darul Iman.

Kenyataan Media Perikatan Nasional


Ahamdulillah, mesyuarat kali pertama Perikatan Nasional Negeri Terengganu (PN TERENGGANU) telah berjaya diadakan sebentar tadi di Kuala Terengganu.

21 Mac 2021

Kerajaan PAS Komited Siapkan Dua Lagi Loji


KUALA TERENGGANU - Kerajaan PAS Terengganu komited untuk menyiapkan dua lagi projek Loji Rawatan Air (LRA) sekaligus meningkatkan penyaluran bekalan, menjelang Aidilfitri tahun ini.

PEMERKASA; Pemuda PAS Bantu Anak Muda


KUALA TERENGGANU - Dewan Pemuda PAS Negeri Terenggau bersedia menjadi penyambung kepada usaha Kerajaan Perikatan Nasional dalam membantu rakyat khususnya anak muda melalui Program Strategik Memperkasa Rakyat dan Ekonomi Rakyat (PEMERKASA).

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...