27 Mei 2022

Islam Aqidah PerjuanganIslam yang berakar daripada perkataan al-din berlainan maksudnya dengan perkataan agama yang terdapat dalam bahasa selain daripada bahasa al-Quran. Bahkan, perkataan ideologi juga tidak memenuhi makna Islam yang sempurna.

70 Tahun Perjuangan : PAS Mempersada Pendidikan

Kolej Universiti Darul Quran Islamiyyah (KUDQI) 

Oleh: Dr Riduan Mohamad Nor 

Pendidikan yang dianjurkan oleh PAS dan pengajian di bawah kerajaan negeri yang ditadbir oleh PAS adalah selari dengan Falsafah Pendidikan Negara yang menjadi tunjang kepada sistem pendidikan di negara ini. Oleh kerana PAS merupakan sebuah parti yang berpegang kepada dasar Islam, menjadikan al Quran dan Sunnah sebagai rujukan dan memperjuangkan cita-cita untuk menegakkan Islam,

Cabaran Mematangkan PAS


DUNGUN - 70 tahun mengharungi pelbagai cabaran telah mematangkan Parti Islam Se-Malaysia(PAS) tanpa mengalah supaya Islam berkuasa.

Allah Jaga Perjuangan PAS


DUNGUN - Allah Subhanahu Wa Ta'ala sentiasa menjaga perjuangan Parti Islam SeMalaysia selagi parti itu menggunakan Al-Quran, Hadis, Ijmak dan Qias sebagai rujukan.

SUT70 : Merayakan Perjuangan Ahli PAS


DUNGUN - Sambutan Ulangtahun 70 tahun(SUT70) Parti Islam Se-Malaysia(PAS) adalah perayaan bagi menambah rasa cinta ahli parti kepada perjuangan yang panjang dan mesti dipertahankan. 

23 Mei 2022

6000 Kunjungi Rumah Terbuka PN Hulu


Oleh : Ahmad Faizuddin Ismail 

HULU TERENGGANU - Seramai 6,000 orang daripada pelbagai lapisan masyarakat dan kaum, menghadiri Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri Perikatan Nasional (PN) Hulu Terengganu semalam.

Jemput Hadir Beramai-ramai!


KUALA TERENGGANU - Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu (BPPNT) mempersilakan semua rakyat hadir beramai-ramai ke majlis Rumah terbuka sempena Aidilfitri yang akan diadakan pada Khamis 26hb Mei.

22 Mei 2022

Agenda Perpaduan Muslim Lebih Besar


KUALA TERENGGANU - Kedua-dua Naib Presiden PAS, Datuk Ustaz Idris Ahmad dan Datuk Seri Ahmad Samsuri Mokhtar tegas menyatakan bahawa parti itu meneruskan agenda perpaduan yang lebih besar daripada mana-mana matlamat politik masa kini.

Demokrasi Pak Pandir


Ilmuwan politik Barat menguar-uarkan slogan demokrasi purba yang menjadi kebanggaan mereka:

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...