15 Oktober 2020

Virus Covid Bertahan 28 Hari Di permukaan Wang Kertas, Skrin Telefon


Virus Covid-19 boleh tetap menular di permukaan seperti wang kertas, layar telefon bimbit selama 28 hari, kata para peneliti.

Kenyataan Media Setiausaha Agung PAS

 


PAS Junjung Kasih Ke Hadapan Yang Di-Pertuan Agong Membawa Kestabilan Negara

Media Baru PAS Perlu Selangkah Ke Hadapan


KUALA TERENGGANU, 15 Oktober – Jentera media baru PAS perlu bergerak selangkah ke hadapan dalam menjuarai setiap isu dan kepentingan rakyat.

Peminat West Ham Diharamkan Terbabit Aktiviti Bola Kerana Menghina Salah


 Seorang penyokong pasukan West Ham United diharamkan terbabit dengan sebarang aktiviti bola sepak selama tiga tahun setelah mengaku bersalah menghina penyerang Liverpool, Mohamed Salah secara ras semasa perlawanan Liga Perdana pada Januari.

14 Oktober 2020

Anwar Caca Marbakan Politik Negara

 


Oleh : Mohd Nasir Abdullah

Tidaklah terlalu sukar bagi kita memahami keadaan politik negara yang kini masih belum lega bergolak semenjak Februari dahulu. Bermula dengan perletakan jawatan PM oleh Tun, ia membawa kepada kejatuhan PH, seterusnya membawa kembali Umno ke dalam kerajaan oleh parti serpihan mereka, Bersatu. Manakala PAS yang juga berperanan besar menjatuhkan PH, turut dipelawa sama dalam pentadbiran baharu.

13 Oktober 2020

Drama Anwar, Cipta Krisis Demi Populariti


KUALA TERENGGANU, 13 Oktober – Pengumuman Istana Negara tengah hari tadi membuktikan Presiden Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim hanya bersandiwara dan mencipta krisis bagi mengangkat populariti diri.

Abadikan Atau Menjadi Tragedi Oktober?

 


Oleh: Dr Riduan Mohamad Nor.

Sulit sekali untuk tidak ingin mengambil tahu tentang sosok ini , seperti sangkuriang perkasa yang muncul daripada hutan belantara dan dia memicu pesona pada rakyat jelata.

12 Oktober 2020

Kokok DAP Berderai-derai......


 Pemuda PAS menegaskan RASUAH adalah suatu perbuatan yang tercela bagi seorang manusia, dan lebih hina jika ianya dilakukan oleh seorang pemimpin yang diberikan amanah dan kuasa.

Status Terkini Covid-19 Terengganu


 Status COVID-19 Di Negeri Terengganu Sehingga Jam 12.00 tengah hari 11 Oktober 2020.

Armenia Mesti Menyerahkan Wilayah Azerbaijan Yang Didudukinya

 


Armenia mesti menyerahkan wilayah Azerbaijan yang telah didudukinya, kata Kementerian Pertahanan Nasional Turki pada hari Sabtu.

11 Oktober 2020

Yakin Kemampuan Dr Aliakbar

 


Oleh : Ahmad Sabri Yusof

KUALA TERENGGANU - Pemilihan dan pelantikan Setiausaha PAS Sabah, Dr Aliakbar Gulasan, mewakili PAS sebagai Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Lantikan Sabah itu suatu pencapaian besar bagi parti.

Ziarah Kebajikan Medium Dekati Rakyat

 


Oleh : Mustaqim Afandi

BESUT - Aktiviti ziarah kebajikan dengan mengunjungi dan memberi sumbangan kepada masyarakat yang memerlukan dijadikan medium untuk dekati rakyat.

Amaran Keras Kepada Pemimpin Yang Mempermainkan Institusi Diraja Dan Istana

 


Pemuda PAS dengan ini menegaskan secara serius, mengecam keras keadaan dan situasi politik yang menggunakan taktik kotor dengan mengheret Institusi Istana sebagai modal politik berkepentingan bagi individu yang terlalu tamak dan kemaruk kuasa.

Pembinaan SRIDAF Giat Dijalankan


KUALA TERENGGANU - Pembinaan bangunan Sekolah Rendah Islam Darul Furqan (SRIDAF), Besut yang baharu kini sedang giat dijalankan.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...