24 Februari 2011

Kerdau; Umno guna premis kerajaan sebagai bilik gerakan

- sewa tanah MARTEK RM20,000, Peruntukan setiap Felda RM4 juta
TEMERLOH - Parti Umno dan Barisan Nasional (BN) masih menganggap rakyat tidak mengetahui tentang peraturan dan terus mahu mengeksploitasi harta rakyat menjelang pilihanraya kecil (PRK) Dewan Undangan Negeri (DUN) Kerdau

Setiausaha Badan Perhubungan PAS Pahang, Roslan Zainal berkata beliau akan mengemukakan bantahan ketika pertemuan dengan pihak Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) Khamis, 24 Februari.

23 Februari 2011

Kerdau tidak berubah sejak Sanggang

Pekan Kerdau (Gambar kiri) tidak berubah, sama saja sejak pilihanraya kecil Sanggang sepuluh tahun lalu. Bangunan papan lama rumah-rumah kedai masih disitu, walaupun Dewan Undangan Negeri (DUN) Sanggang sudah menjadi DUN Kerdau apabila persempadanan semula dibuat pada tahun 2003.

Jalan-jalan di pekan Kerdau masih dalam keadaan berlubang-lubang umpama zaman tahun-tahun 70-an, malah ada yang berani mengatakan, Kerdau masih kelihatan seperti sebuah pekan dalam tahun-tahun 40-an.

22 Februari 2011

PAS perlu ganti Umno kerana Umno khianati bangsa Melayu

KUALA TERENGGANU - Rencana yang diterbitkan dalam akhbar Berita Harian semalam, Isnin 20 Februari, yang bertajuk ''Mengekang nafsu PAS tawan semula Terengganu' mengesahkan akhbar tersebut adalah lidah rasmi Umno selepas Utusan Malaysia.

Saya mencadangkan agar penulis rencana tersebut, Abdul Halim Yusoff, yang juga Ketua Biro Berita Harian negeri Terengganu, mengusulkan kepada pihak pengurusan New Straits Times Press, syarikat keluarga yang mencetak Berita Harian supaya meletakkan label 'Hanya Untuk Ahli Umno Sahaja' kepada Berita Harian sebagaimana label yang diletakkan kepada Harakah.

21 Februari 2011

Rantau Abang ikrar 'rampas' kerusi

DUNGUN - Majlis Tindakan Dewan Undangan Negeri (MTD) Rantau Abang berikrar merampas kerusi DUN Rantau Abang pada pilihanraya umum ke-13 akan datang sekaligus merealisasi hasrat 'PAS ganti Umno'.

Pengerusinya, Cikgu Alias Harun mengucapkan setinggi-tinggi terima kasih kepada Presiden PAS, Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang yang sudi mekancarkan jentera pilihanraya DUN berkenaan pada Jumaat 18 Februari.

Kerajaan tidak cakna kebajikan anak yatim


http://buletinonline.net/images/stories/berita42/raianakyatim2.JPG-sudah tiba masnya PAS Ganti Umno
KUALA TERENGGANU - Anggota Muslimat peringkat Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Burok, khususnya cawangan Gong Tok Nasek telah mengambil inisiatif memperkasakan kegiatan mereka dalam persiapan sayap kiri PAS itu merealisasikan 'PAS Ganti Umno'

Atas usaha dan sokongan orang ramai, Majlis Meraikan Anak-anak Yatim sempena sambutan Maulid ar-Rasul telah berjaya diadakan pada Jumaat 18 Februari.

20 Februari 2011

PAS Terengganu beralih, membantu DUN Kerdau


http://buletinonline.net/images/stories/berita41/kerdau1.jpgKUALA TERENGGANU - Jentera Terengganu di arah membantu jentera pilihanraya PAS negeri Pahang dalam pilihanraya kecil Dewan Undangan negeri Kerdau yang akan diadakan pada tarikh yang sama dengan PRK DUN Merlimau Melaka

Menurut Pengarah Pilihanraya PAS Terengganu, Ariffin Deraman, beliau menerima arahan tersebut dari PAS Pusat pada petang semalam, Sabtu 19  Februari, berikutan pengumuman Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia yang menetapkan kedua-dua pilihanraya Merlimau dan Kerdau dijalankan serentak.

"Jentera Terengganu diarahkan untuk membantu PRK DUN Kerdau sahaja,"ujarnya melalui pesanan ringkas (SMS) yang diterima Buletinonline lewat petang Ahad, 20 Februari.

Menteri Besar Terengganu, terus mendakwa PAS 'parti ajaran sesat'

- Hanafiah cabar Ahmad Said berdebat
Chukai, KEMAMAN
- Menteri Besar Terengganu, Dato' Seri Ahmad Said didakwa berkata, PAS adalah parti ajaran sesat dalam ceramahnya yang diadakan di beberapa lokasi dalam daerah ini.

Penolong Setiausaha PAS Terengganu, Haji Hanafiah Mat berkata, beliau telah mencabar Ahmad untuk melaksanakan Enakmen Jenayah Syariah, Hudud dan Qisas, sekianya Ahmad merasakan Umno dan Barisan Nasional lebih baik daripada PAS.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...