26 Julai 2014

Pemuda PAS Terengganu Berdiri Teguh Bersama Presiden


KUALA TERENGGANU – Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu (DPPNT) menyokong penuh kenyataan Dato’ Seri Presiden PAS yang dilihat selari dengan pendirian PAS Selangor untuk terus mengekalkan Tan Sri Khalid Ibrahim sebagai Menteri Besar negeri Selangor.Timbalan Ketuanya YB Ustaz Hishamuddin Abd Karim menyifatkan kenyataan Ustaz Hadi itu telah menyedarkan kembali ahli-ahli PAS dari alpa kerana ‘termakan dakyah media’.

PAS Membela Nasib Rakyat Miskin


KUALA TERENGGANU – Walaupun banyak bentuk bantuan yang diberikan termasuk ‘wang ihsan’ atau ‘duit raya’ yang diagihkan oleh pihak kerajaan, namun PAS mempunyai tanggungjawab untuk membantu rakyat terutamanya yang kurang bernasib baik.Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Wakaf Mempelam Haji Mohd Abdul Wahid Endut berkata, bezanya adalah, Umno mengagihkan wang rakyat, tetapi PAS memberikan kebajikan melalui ‘poket sendiri’.

24 Julai 2014

Fakir Miskin, Jiran Sekampung ADUN Bukit Besi Dinafikan HakDUNGUN – Daerah mengundi (Unit Peti Undi) UPU Bukit Besi dianggap sebagai ‘kubu kuat Umno’ dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Besi kerana dikatakan, kedua-dua Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) dan mantannya, menetap di kawasan tersebut.Namun begitu, berkat gerak kerja sepanjang bulan Ramadhan yang penuh rahmat, masyarakat setempat di kawasan terbabit dapat menerima kehadiran petugas PAS dengan baik.

23 Julai 2014

Harga Lesen Memandu; Politik Sandiwara Pemuda Umno


KUALA TERENGGANU – Dewan Pemuda PAS negeri Terengganu melihat senario politik negara penuh dengan sandiwara terutamanya kepada tindakan zalim dan menindas golongan muda, yang dilakukakan oleh Umno dan Barisan Nasional (BN)
Ketuanya Ustaz Kamaruzzaman Abdullah menyifatkan tindakan Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin meminta dan memohon supaya dikaji balik kenaikan harga lesen memandu adalah satu lakonan semata-mata.

22 Julai 2014

Gaza Berdarah!

DUNGUN – Demi simpati terhadap saudara seIslam ditanah ketiga istimewa buat umat Islam, Palestin yang sedang diserang hebat oleh penjajah Israel, Pemuda PAS Kawasan Dungun akan menganjurkan satu ceramah ‘Gaza Berdarah’ dan tayangan.video skrin besar pada 23 Julai 2014.Soladiriti anak muda bersama Gaza itu, akan diadakan di Surau Tuan Guru Haji Zainal Abidin bermula jam 10 malam selepas solat sunat taraweh.

21 Julai 2014

PAS Rakam Takziah Kepada Keluarga Mangsa Tragedi MH17MARANG – PAS menyokong penuh sebarang usaha tindakan kerajaan Malaysia menuntut keadilan ke atas penumpang dan anak kapal MH17 yang ditembak jatuh di sempadan Ukraine-Rusia, pada 17 Julai lalu.Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata Parti Islam Se-Malaysia (PAS) menyokong sebarang tindakan yang diambil oleh Malaysia bagi menuntut keadilan terhadap tragedi MH17 demi maruah negara.

MB Perlu ‘Rasional’ Dan Adil
KEMAMAN – Walaupun tidak mengharapkan sebarang perubahan dan perbezaan besar, antara Menteri Besar yang baru berbanding dengan penyandang sebelumnya, namun Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Chukai Haji Hanafiah Mat berharap, Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman dapat menunaikan amanah dan tanggungjawab.Beliau berkata, selaku bekas pendidik, Ahmad Razif perlu lebih ‘rasional’ dan adil dalam menguruskan pentadbiran kerajaan negeri.

20 Julai 2014

Gaza : Umat Islam Tidak Boleh Harap Kuasa BaratKUALA TERENGGANU – Umat Islam di seluruh dunia tidak boleh mengharapkan kuasa-kuasa barat untuk menangani atau membela Gaza dan Palestin yang sedang di serang bertubi-tubi oleh rejim Israel.Ahli Jawatankuasa Dewan Pemuda PAS negeri Terengganu Fathi Aziz Abu Bakar menegaskan, ia adalah kerana, kuasa-kuasa besar tersebut bersama Pertubuhan Bangsa-bangsa Bersatu (PBB) yang telah menubuhkan Israel pada tahun 1948.

Yayasan Amal Sertai Misi Bantuan Awal ke Gaza Sebelum SyawalKUALA NERUS – Yayasan Amal Malaysia (Amal Malaysia) menjangkakan akan menyertai operasi bantuan awal ke Gaza sebelum hari raya Idulfitri ini.Presidennya, Hussin Ismail berkata Amal Malaysia tidak pernah selesai dengan isu dan sentiasa bersiap sedia bagi mendepani isu-isu tersebut.

‘Program Raya Sakan’ ; ADUN Paka Raikan 263 Anak Yatim
DUNGUN – Pusat Khidmat Dewan Undangan Negeri (DUN) Paka dengan kerjasama badan bukan kerajaan (NGO) Darul Aitam telah menganjurkan ‘Program Raya Sakan’ bersama Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Paka Ustaz Satiful Bahri Mamat.


Program membeli belah persiapan bersama anak-anak yatim dalam kawasan DUN Paka itu adalah persiapan bagi mereka sempena sambutan Eidilfitri yang bakal tiba tidak lama lagi.

Mangsa Kebakaran Terima Sumbangan

  DUNGUN - Mangsa kebakaran yang berlaku di Jongok Batu pada dua minggu lepas menerima sumbangan PAS Dungun menerusi Lajnah Kebajikan dan Ke...