26 April 2012

Pelbagai Beruk Dan Monyet Zoo Bukit Takal Belanja Wang Rakyat RM953,000.00


KUALA TERENGGANU - Kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) Terengganu membazirkan wang rakyat dengan membina sebuah zoo di Bukit Takal, Kijal, dalam Dewan Undangan Negeri Menteri Besar Dato’ Seri Ahmad Said.

Menurut Penolong Setiausaha PAS Pusat Dr Syed Azman Syed Ahmad Nawawi, kos keseluruhan pembangunan zoo tersebut adalah RM94, 949, 373.00 manakala kos bagi rundingcara (consultative) adalah sebnyak 11% bernilai RM8, 418, 406,00.

Kerajaan Sepatutnya Melindungi Harta Rakyat, Bukan Merampas!


KUALA NERUS – Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Tanah Banggol Donas, Haji Salleh Embong menyangkal kenyataaan Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Said, berhubung dengan pengambilan tanah di kampung terbabit seperti yang di siarkan oleh sebuah akhbar pada 25 April 2012.

Menurutnya, penduduk kampung Banggol Donas tidak pernah membantah pembinaan jalan tersebut.

25 April 2012

Demonstrasi Tanah Rakyat; Lima Memorandum DiSerahkan Kepada MB Ahmad Said


KUALA TERENGGANU - Perasaan marah rakyat negeri Terengganu semakin 'meluap-luap' khususnya kepada Menteri Besar (MB), Dato’ Seri Ahmad Said terutama dalam isu-isu tanah rakyat yang dinafikan dan dirampas oleh kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN).

Hampir 10,000 rakyat di seluruh negeri berkumpul serta berhimpun secara aman bermula di Padang Majlis Berbandaran Kuala Terengganu (MBKT) dan berarak ke bangunan pentadbiran kerajaan Wisma Darul Iman.

24 April 2012

10, 000 Turun Berdemo Depan Wisma Darul Iman


KUALA TERENGGANU – Lima memorandum rakyat  telah diserahkan sendiri oleh wakil-wakil Jawatankuasa terbabit dengan rampasan tanah kepada Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Said di Wisma Darul Iman, disini, Selasa 24 April.

Dr Azman Ibrahim mewakili Jawatakuasa Bertindak Tanah RTB Kubang Labi, HajiMuhyiddin Abdul Rashid mewakili Jawatankuasa Bertindak Tanah Kampung Jelapang, Shalahuddin Jaafar mewakili Jawatankuasa Bertindak Tanah Generasi Kedua Felda, Che Wan Musatafa Che Wan Kaman mewakili Seklah Rendah Islam Darul Bayan dan Salleh Embong mewakili Jawatankuasa Bertindak Tanah Banggol Donas telah bertemu Ahmad said diluar Dewan Undangan Negeri Wisma pada kira-kira jam 11 pagi.

Jentera PAS Sedia Mendepani Cabaran Di DUN Kota Putra


BESUT - PAS Kawasan Besut menegaskan kesediaan jentera pilihanraya untuk menyahut cabaran dan bertanding mewakili Pakatan Rakyat padaa kelima-lima kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) dan parlimen dalam pilihanraya umum kali ke 13 akan datang.

Menurut Yang DiPertuanya, ustaz Wa Azhar Wan Ahmad, ia termasuk bertanding dikawasan DUN Kota Putera yang tidak diwakili oleh PAS dalam pilihanraya lalu.

23 April 2012

BERSIH 3.0 Duduk Dan Bantah; PAS Terengganu Akan Hantar 50,000 Peserta


KUALA NERUS – Pesuruhjaya PAS Negeri Terengganu mendedahkan, Haji Mohd Abdul Wahid Endut mendedahkan, ‘Task Force’ yang ditubuhkan oleh Umno dan Barisan Nasional bagi memberikan kad pengenalan kepada warga asing kini beroperasi di luar Negara.

Menurutnya, mereka berbuat demikian apabila ‘kegiatan haram’ mereka itu didedahkan oleh PAS baru-baru ini.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...