04 September 2010

Ahmad Said Langgar Undang-undang Sendiri

http://buletinonline.net/images/stories/berita32/kilangretak.gifKEMAMAN- Pengarah MTD Chukai, Haji Hanafiah Mat menyifatkan tindakan kerajaan negeri Terengganu membenarkan kilang ‘e-Book’ TOP IT Industries beroperasi tanpa kelulusan Sijil Akuan Menduduki Bangunan atau CF adalah melanggar undang-undang ciptaan sendiri.

Katanya tindakan Menteri Besar Terengganu, Dato’ Seri Ahmad Said itu tidak boleh dijadikan contoh serta wajar ditolak oleh rakyat dalam pilihan raya akan datang.

Baiki Bazar Warisan Tak Sudah-sudah.......

http://buletinonline.net/images/stories/berita32/BAIKIBAZARWARISAN.jpgKUALA TERENGGANU - Pembaikian yang dilakukakn ke atas Bazar Warisan tidak berkesudahan, semenjak sejurus ia siap dibina dan dibuka pada Julai 2008 sehingga kini, bangunan 'Gajah Putih' itu telah beberapa kali diperbaiki.

Kerajaan negeri dilaporkan, telah membaik pulih dan menambah beberapa infrastruktur sedia ada di Bazar Warisan bertujuan memenuhi kehendak peniaga yang kurang berpuas hati terhadap kemudahan itu.

Sambut Merdeka Dengan Merempit?

http://buletinonline.net/images/stories/berita32/khalil.jpg- Kemerdekaan Negara Bentuk Luaran Sahaja
KUALA TERENGGANU
- Tindakan remaja dan muda-mudi yang menyambut ulang tahun kemerdekaan negara dengan 'merempit' adalah natijah dari kemerdekaan 'luaran' yang dicapai oleh negara.

Penolong Setiausaha Pemuda PAS Terengganu Ustaz Muhammad Khalil Abdul Hadi berkata demikian ketika diminta gejala yang berlaku dikalangan remaja dan muda-mudi bermotosikal dimalam ambang merdeka baru-baru ini.

02 September 2010

Ahmad Said Marah Jabatan Audit

http://buletinonline.net/images/stories/berita32/Audit%20001.jpgKUALA TERENGGANU - Menteri Besar Terengganu Dato' Seri Ahmad Said menuduh Jabatan Audit seolah-olah mensabotaj kerajaan negeri kerana maklumat laporan audit keatas syarikat Top IT Industries Sdn Bhd. terdedah kepada umum.

Ahmad dipetik Bernama berkata, beliau telah mengarahkan Setiausaha Kerajaan Negeri memanggil pihak daripada Jabatan Audit yang dipercayai mendedahkan beberapa maklumat mengenai syarikat itu kepada pembangkang.

"Saya tidak faham mengapa Jabatan Audit telah memberi laporan berkenaan kepada pihak pembangkang jika ada berlaku perkara sedemikian. Apa tujuan Audit berbuat demikian seolah-olah hendak sabotaj kerajaan negeri dalam perkara ini?.

Skandal Projek Bantuan Atap Biru

http://buletinonline.net/images/stories/berita32/skandalatapbiru.gif- Nilai RM1.3 juta Syarikat Hanya Hantar RM400,000
KUALA TERENGGANU
- Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu telah membuat laporan kepada Suruhanjaya Pencehgahan Rasuah Malaysia (SPRM) berkaitan dua program kerajaan yang didakwa terlibat dengan unsur-unsur penylewengan dan salah urus.

Setiausahanya, Wan Faizul Wan Abas berkata, laporan dibuat berkaitan syarikat Top IT Industries Sdn Bhd ekoran pendedahan ADUN Batu Burok, Dr Syed Azman Syed Ahmad Nawawi berkenaan program E-Book pada minggu lalu.

01 September 2010

Pelbagai Penyelewengan BN Terengganu

http://buletinonline.net/images/stories/berita32/pemudareportsprm%20004.jpg- SPRM Diminta Menjalankan Siasatan Secara Telus
KUALA TERENGGANU
- Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) diminta menjalankan siasatan secara telus dan menyeluruh ke atas laporan yang telah dikemukakan kepada pihaknya.

Setiausaha Dewan Pemuda PAS Terengganu, Wan Faizul Wan Abas berkata demikian ketika ditemui pihak media selepas membuat laporan penyelewengan dan salah urus  yang berlaku dalam program E-Book dan dan program bantuan atap biru.

31 Ogos 2010

Rempit "Merdeka"!

http://buletinonline.net/images/stories/berita32/Rempitmerdeka%20095a.jpgKUALA TERENGGANU - Beratus-ratus anak-anak muda yang menunggang dan membonceng motosikal menakluki persimpangan Semarak Jalan Sultan Mizan disini, yang  dijadikan gelanggang, wadah mereka mengadakan sambutan 'Rempit Merdeka'

Mereka seolah-olah benar-benar merdeka! Apa tidaknya?

Segala undang-undang lalulintas dan peraturan jalanraya di abaikan,tidak dipedulikan.

Isu Rasis - Pemimpin Umno Cetus Keresahan Kaum

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita32/ng.jpgKUALA TERENGGANU - Kenyataan dan tindak tanduk pemimpin Umno yang menerajui kerajaan Barisan National (BN) negara ini menimbulkan keresahan dan rasa tidak puas hati dikalangan masyarakat Tionghua

Mereka berpandangan, pemimpin Umno-BN sering kali mengutarakan isu-isu 'rasis' yang sensitif berkait dengan keagamaan serta perkauman dari dulu hingga sekarang.

30 Ogos 2010

Teruskan Berdoa Untuk Kemenangan Islam

http://buletinonline.net/images/stories/berita32/ceramahpalestin%20025.jpgMARANG - Bekas Imam masjid al-Aqsa, Dr. Muhammad Mahmud Siyam berkata Ramadhan adalah bulan yang diturunkan al-Quran, kemudiannya menjadi bulan 'Jihad' bagi menegakkan Islam diseluruh dunia.
Menurutnya, saudara-saudari umat Islam di Palestine, memikul tanggungjawab 'jihad' menentang kekejaman Israel LaknatuLlah yang menakluk Palestine, selain melaksanakan ibadah-ibadah lain di bulan Ramadhan yang mulia.
Beliau berkata demikian dalam ceramahnya di Masjid Rusila, disini, semalam, 29 Ogos.

Apabila ditanya apakah lagi bantuan yang dapat disumbangkan kepada umat Islam Palestin, Syeikh Mahmud berkata, teruskan berdoa untuk kemenangan Islam, kerana doa merupakan senjata orang-orang mukmin.

Percaya Kepada ‘Batu Penyu’; Kerajaan Khurafat

http://buletinonline.net/images/stories/berita32/batupenyu.gifDUNGUN - PAS menyifatkan kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) Terengganu mempercayai 'Batu Penyu' sebagai 'ibu semangat' yang menentukan kedatangan penyu ke Rantau Abang sebagai khurafat sekaligus membazirkan wang rakyat.

Oleh itu, tindakan Majlis Perbandaran Dungun (MPD) membelanjakan wang rakyat sebanyak RM390,000 bagi membaik-pulih bongkah Batu Penyu di Bukit Che Hawa adalah tidak wajar sama sekali.

29 Ogos 2010

Tazkirah Haram....... Judi Halal??

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita32/programRamadhan%205646.jpgKUALA NERUS - Sebahagian umat Islam bukan sahaja tidak memahami syariat Allah yang sempurna, bahkan menakut-nakutkan orang-orang bukan Islam kepada agama Allah SWT.

Sekiranya orang-orang bukan Islam bimbang terhadap hukum Islam, ia adalah kerana mereka tidak memahami perkara tersebut kerana mereka tidak pernah belajar tentang Islam.

Bantuan Anak Yatim Turut diPolitikkan

http://buletinonline.net/images/stories/berita32/isteriadunwmemplam.JPGKUALA TERENGGANU – Bantuan kepada anak yatim dan fakir miskin mestilah diberikan kerana mereka adalah golongan yang wajib dibantu oleh pihak yang berkemampuan, terutamanya kerajaan yang memerintah.

Pengarah Majlis Tindakan DUN Wakaf Mempelam, Radzali Abdul Ghani (Gambar bawah, berbaju hijau putih) meningatkan semua pihak, peranan menjaga anak-anak yatim sangat besar ganjaran di sisi Allah SWT.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...