15 Februari 2014

Apa Yang Ahmad Said Belajar di Antartika?

bebas cukai9KUALA TERENGGANU – Menteri Besar Terengganu tidak harus mensia-siakan lawatan dan pembelajarannya tentang alam sekitar ketika di Antartika dan membuktikan ekspedisi beliau ke benua ais itu membawa manfaat kepada rakyat.

Ahli Parlimen Kuala Terengganu DatukRaja Kamarul Bahrin Shah, menggesa Dato’ Seri Ahmad Said menjelaskan kedudukan tiga projek yang membabitkan kerajaan negeri dan mengakui
‘jenayah’ alam sekitar yang telah dilakukan.

Sambutan Tahun Baru Cina Zahirkan Keberanian

cny dungun4
DUNGUN – Kehadiran masyarakat Tionghua pada majlis sempena sambutan Tahun Baru Cina yang di anjurkan PAS Kawasan Dungun telah membuka lembaran baru hubungan antara kaum, yang tidak pernah diterjemahkan sebelum ini.

Kehadiran lebih ramai masyarakat Tionghua dalam majlis pada tahun ini bertepatan dengan sifat haiwan kuda yang gagah berani, yang menjadi lambang Tahun Baru Cina 2014.

13 Februari 2014

Ahmad Said Diminta Bersumpah Tentang Lawatannya Ke Antartika

rumah tiada bilikKUALA TERENGGANU – Yang DiPertua PAS Kuala Terengganu, Ustaz Wan Sukairi Wan Abdullah membidas kenyataan Menteri Besar Terengganu Dato’ Seri Ahmad Said yang mempertahankan ‘lawatan mewahnya’ ke Antartika.

“macamana Ahmad Said boleh pertahankan? Macamana Menteri Besar memerintah negeri Terengganu? Rakyat susah……kais pagi makan pagi dan kais petang makan petang……….,

“ada yang dok buleh kais pun………nak makan guane??,”tegasnya.

12 Februari 2014

Pemuda PAS Kesal, Ahmad Said Tidak Ada Keutamaan Dalam Pentadbiran

Kamaruzzaman AbdullahKUALA TERENGGANU – Pemuda PAS mempersoalkan apakah fokus yang menjadi keutamaan kerajaan negeri Terengganu yang dipimpin oleh Menteri Besar Dato’ Seri Ahmad Said.

Timbalan Ketua Pemuda PAS Malaysia Ustaz Muhammad Khalil Abdul Hadi berkata, urusan di dalam kehidupan manusia tidak boleh keluar daripada tiga perkara.

11 Februari 2014

Rakyat Semakin ‘Celik’ Isu

muslimat edar risalah1KEMAMAN – Maklumat yang diperolehi oleh orang ramai tidak seimbang kerana banyak perkara yang melibatkan penyelewengan dan pembaziran kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) negeri Terengganu tidak di dedahkan oleh media arus perdana.

Oleh itu, PAS menggunakan kaedah bersemuka, bertemu dengan khalayak bagi menyebarluaskan maklumat berkaitan.

10 Februari 2014

Berekreasi Sambil Berdakwah

memancing dun manir1HULU TERENGGANU – Ahli Dewan Undanga Negeri (ADUN) Manir YB Hilmi Harun mengucapkan syabas kepada Dewa Pemuda PAS kerana Berjaya menganjurkan Pertandingan Memancing yang dapat menarik seraai 90 orang peserta.

Beliau berkata, ia adalah satu gerak kerja yang baik kerana rekreasi khususnya memancing adalah satu aktiviti yang digemari oleh orang-orang muda.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...