16 April 2011

Wahid kekal YDP Kuala Terengganu


http://buletinonline.net/images/stories/berita46/wahid1.jpgDungun kekal, kecuali Ketua Penerangan.KUALA TERENGGANU - Ahli Parlimen Kuala Terengganu Haji Mohd Abdul Wahid Endut mengekalkan kedudukannya sebagai Yang DiPertua PAS Kawasan Kuala Terengganu dalam pemilihan kawasan tersebut yang diadakan hari ini Sabtu 16 April.

Turut kembali memegang amanah adalah Timbalan Yang DiPertua Dato' Tengku Hassan Omar dan Naib Yang DiPertua, Ariffin Deraman.

Umno takut berdepan dengan PAS


http://buletinonline.net/images/stories/berita46/nuridahhimat.jpgMARANG - Himpunan Muslimat PAS negeri Terengganu (HIMAT) adalah amat penting untuk mengumpulkan para muslimat bagi menghadapi pilihanraya umum ke-13 yang akan diadakan tidak lama lagi.

Ketua Dewan Muslimat PAS Pusat, Ustazah Nuridah Salleh berkata, Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Razak tidak berani meletakkan tarikh pilihanraya lebih awal kerana Uno dan Barisan Nasional takut untuk berdepan dengan PAS dan Pakatan Rakyat.

14 April 2011

PRN Sarawak; PAS diterima baik di Muara Tuang


http://www.buletinonline.net/images/stories/prnsarawak1/kontingenterengganu.jpgKUALA TERENGGANU - Kehadiran PAS dalam pilihanraya negeri Sarawak yang sedang berlangsung kini, diterima baik oleh pelbagai kaum samada Melayu, Iban, Dayak mahu pun Cina.

Ia sekaligus menafikan dakwaan Taib Mahmud dan para pemimpin Barisan Nasional (BN) bahawa parti politik dari Semenanjung ditolak oleh penduduk Sarawak.

(Gambar kiri - kontingen PAS Terengganu berjaya mengadakan majlis calon bersma penduduk Iban di Kampung Merang baru dan lama)

13 April 2011

Pemuda sudah 'berbondong' menyertai PAS


http://www.buletinonline.net/images/stories/berita46/azmanshapawi2.jpgKUALA TERENGGANU - Dewan Pemuda PAS Pusat mempertahankan kepimpinan Dato’ Seri Abdul Hadi Awang selaku Presiden PAS yang kini disifatkan berjaya menarik sokongan orang muda kepada parti.

Timbalan Ketuanya, Ustaz Azman Shapawi Abd. Rani sokongan rakyat terhadap PAS yang bersama dengan Pakatan Rakyat mampu membawa perubahan besar dalam Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang. 

Malah, katanya sambutan rakyat, dikalangan orang muda, bukan Islam Cina dan India terhadap PAS sangat memberangsangkan di seluruh negara.

Sokongan kepada PAS meningkat selepas dua PGU


http://www.buletinonline.net/images/stories/berita46/hanafiah.jpgKEMAMAN - Sokongan kepada PAS semakin meningkat selepas dua kali Himpunan Kebangkitan Rakyat; PAS Ganti Umno (PGU) dianjurkan pada bulan Januari dan Mac baru-baru ini.

Penolong Setiausaha PAS Terengganu, Haji Hanafiah Mat ketika dihubungi berkata permohonan menyertai keahlian PAS meningkat sekali ganda.

"Selepas PGU kali pertama di Chukai dan PGU ke-2 di Jerteh, orang nak masuk PAS nertambah, Kawasan Marang paling ramai, berjumlah lebih seribu orang,"katanya.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...