22 Mei 2021

PAS Bukit Besi Kumpul RM32,066.00


DUNGUN - Kempen mengumpul dana Sekretariat Aid4Palestine telah dilancarkan oleh YB Dato Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang Presiden PAS dan disambut oleh ahli dan pimpinan PAS disemua peringkat dengan Bukit Besi menyumbang sebanyak RM32,066.00.

Tahniah Himpun RM3,746,335.91 Untuk Palestin


KUALA TERENGGANU - Badan Perhubungan PAS Negeri (BPPNT) Terengganu mengucapkan setinggi-tinggi tahniah dan terima kasih kepada rakyat umumnya, kerana menunaikan tanggungjawab, membantu rakyat Palestin.

21 Mei 2021

Kemenangan Hari Ini, Satu Permulaan Pembebasan Palestin


Oleh : Nooreni Abu Bakar

MARANG - Perjuangan untuk membebaskan bumi Palestin  memakan masa yang lama dan kemenangan hari ini adalah permulaan pembebasan  seluruh bumi Palestin.

Orang Arab Perlu Banyak Baca Al-Qur’an

 


Oleh : Adli Mohamad

KUALA TERENGGANU - PAS mengesa umat Islam di seluruh dunia terutama di negara-negara Arab, perlu membaca Al-Qur’an dengan lebih kerap agar tidak terus berada di dalam kejahilan.

Bertindak Segera Hulur Bantuan

 


DUNGUN - PAS Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Besi bertindak segera menghulurkan bantuan apabila menerima maklumat, ada dalam kalangan penduduk yang tidak pernah mendapat sebarang bantuan sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

20 Mei 2021

PAS Sentiasa Di Hadapan

 


Oleh : Nooreni Abu Bakar

DUNGUN - Isu Palestin adalah bukan  baharu, malah Parti Islam Se-Malaysia(PAS) sentiasa ke hadapan dalam menzahirkan protes ke atas kezaliman Zionis Yahudi terhadap rakyat Palestin.

Zionis Israel Pengganas Bersejarah

 


Israel sudah menjadi negara pengganas selama 73 tahun, tempoh yang bermula setelah berlakunya peristiwa al-Nakbah pada 15 Mei 1948.

Al-Quran telah menyatakan bahawa keganasan yang paling kejam terhadap manusia dilakukan oleh kaum Yahudi. Sekali gus menyebabkan mereka menjadi kaum yang paling hina, setelah mereka diberikan kemuliaan oleh Allah SWT. Sebagaimana yang telah dijelaskan melalui firman-Nya:

PAS Seberang Takir Berjaya Kumpul RM36,774.00


Oleh : Arifuddin Alias

KUALA NERUS – Atas dasar kecaknaan kepada saudara di Palestin, Parti Islam Semalaysia (PAS) DUN Seberang Takir berjaya mengutip sumbangan sebanyak RM36,774.00 setakat hari ini.

18 Mei 2021

Masa Hadapan Islam Di Bumi Palestin


Oleh : Adli Mohamad


KUALA TERENGGANU-Penentuan masa hadapan umat Islam adalah terletak di bumi Palestin yang menjadi keyakinan kepada seluruh penganut agama suci berkenaan yang menjadi kewajipan utama setiap muslim untuk memperjuangkannya. 

Israel Gali Kubur Sendiri


Oleh : Adli Mohamad


KUALA TERENGGANU- Kekejaman yang tiada henti dari  Zionis Yahudi terhadap rakyat Palestin umpama sedang menggali liang lahad sendiri, penubuhan negara haram itu disifatkan umpama kubur sebenar buat mereka. 

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...