25 Julai 2020

Pemuda PAS Setiu Terima 113 Ahli Baharu
Oleh : Izzat Al Qushairi

SETIU – Dewan Pemuda PAS Kawasan Setiu menerima 113 ahli baharu hari ini sekali gus membuktikan bahawa parti Islam itu terus mendapat sokongan rakyat.

22 Julai 2020

Sumbangan Komputer Riba Penuhi Kehendak Semasa


Oleh : Adli Mohamad

DUNGUN – Sumbangan komputer riba beserta pencetak kepada guru Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) dalam kawasan Dewan undangan Negeri (DUN) Bukit Besi, memenuhi kehendak semasa dengan perkembangan dunia pada masa kini

20 Julai 2020

Penjelajah Al-Amal UAE DilancarKapal angkasa penjelajah Al-Amal milik Emiriah Arab Bersatu (UAE) dilancarkan pada Isnin jam 6.58 pagi waktu tempatan (5.58 pagi) dari Pusat Angkasa Lepas Tanegashima, Kepulauan Osumi Jepun.

19 Julai 2020

Tingkat Usaha Penjelasan 'Maqasid Syariah'


Oleh : Baity Abdul Latif

DUNGUN - Para alim ulama Parti Islam Se-Malaysia(PAS) disaran meningkatkan usaha untuk memberi penjelasan kepada ahli dan penyokong PAS serta masyarakat tentang pembahagian 'Maqasid Syariah'.

PAS Terengganu Pertahan Enam Kerusi Parlimen

Naib Presiden PAS, Dato' Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar 

Oleh : Baity Abdul Latif

DUNGUN  - Parti Islam SeMalaysia(PAS) Negeri Terengganu beriltizam akan mempertahankan enam kerusi parlimen yang telah dimiliki sejak Pilihan Raya Umum(PRU)  2018 lalu.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...