29 Jun 2012

Haiwan Zoo Bukit Takal Menghidap ‘Sakit Mental’


KEMAMAN - Sahabat Alam Malaysia (SAM) mendakwa 44 zoo di seluruh negara gagal memenuhi standard pengoperasian penjagaan hidupan liar, jelas melanggar undang-undang seperti ditetapkan Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (PERHILITAN).

Ia adalah hasil kajian SAM sejak enam bulan lalu yang mendapati pihak pengurusan zoo termasuk zoo mini dan taman burung tidak sensitif dengan keperluan biologi hidupan liar tersebut.

28 Jun 2012

Hairie Akan Bersama Memeriahkan PGU04 dan Himpunan Hijau Peringkat Negeri Terengganu


KUALA TERENGGANU - Selebriti Hairie Othman yang telah mengumumkan menyertai perjuangan PAS pada pada 20 Jun lalu disahkan akan hadir dan memeriahkan program PAS Ganti Umno Kali Ke-4 (PGU04) di Kampung Padang Mengkuang pada 29 dan 30 Jun ini.

Menurut Setiausaha Dewan Pemuda PAS Terengganu, Zaidan Abdullah, Hairie akan muncul dalam program Santai Ustaz Azhar Idrus bersama Selebriti Leman Raja Lawak.

27 Jun 2012

Walaupun Mat Zan DiPecat , Penggantinya Belum Melonjakkan ‘Ranking’ Terengganu


KUALA TERENGGANU - Awan mendung yang menyelubungi  pasukan bolasepak negeri Terengganu belum berlalu, walaupun Ketua Jurulatihnya Mat Zan Mat Aris ‘dipecat’ dan ‘Mat Saleh’ Peter Butler masuk mengambil alih.

Mat Zan direhatkan selama dua minggu bermula awal Mei, kemudiannya meninggalkan skuad penyu kerana ‘ditohmah’menjadi punca kemerosotan prestasi pasukan.

26 Jun 2012

Menjelang Himpunan Hijau & PGU04; Masa Untuk Realisasikan 'PAS Ganti Umno'


KUALA TERENGGANU – Timbalan Pesuruhjaya 3, Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu (BPPNT), Dr Alias Razak berkata moto ‘PAS Ganti Umno’ (PGU) kini adalah ‘slogan massa’ yang menjadi sebutan dan meniti di bibir-bibir rakyat Terengganu.

Oleh itu, menurutnya, ia perlu direalisasikan dengan rakyat mengundi PAS dan Pakatan Rakyat pada  pilihanraya umum ke-13 akan datang.

25 Jun 2012

Dayangku Intan Melakar ‘Buruk’ Wajah Umno

MARANG – Memulakan ceramahnya dengan memperkenalkan diri beliau, bekas penyanyi popular tahun 80-an, Dayangku Intan yang masih berdarah ‘raja’ mendakwa, rakyat negara ini masih belum menikmati erti sebenar kemerdekaan.

Menurutnya, walaupun yang menuntut kemerdekaan itu adalah datuk saudaranya sendiri, beliau menyifatkan kehidupan rakyat terus susah dengan kenaikan harga barangan dan perkhidmatan.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...