14 Jun 2014

Keluarga Paling Ramai Ahli Diberi Anugerah

_DSC2740MARANG – Ahli PAS Ismail Mohd dari DUN Alor Limbat, Ustaz Hassan Mohd Amin dari DUN Bukit Payong, Jusoh bin Ali dari Ru Rendang dan Hassan bin Harun dari Pengkalan Berangan, masing-masing memenangi anugerah Keluarga Paling Ramai.


Mereka menerima penghargaan tersebut pada Majlis Penyampaian hadiah bagi beberapa pertandingan, sempena Himpunan Himpunan Keluargaku Ahli PAS Kawsan Marang (HiKAP) pada Sabtu 13 Jun di Dewan Tok Guru, Rusila, dekat sini.

12 Jun 2014

Kontraktor Longgok Sampah Atas Jeti!

sampah pulau redangKUALA TERENGGANU – Penduduk Pulau Redang kesal dengan sikap sambil lewa syarikat kontraktor pemungut sampah, yang tidak mengangkut bahan buangan dan sisa pepejal terus ke jeti Merang.

Sebaliknya, sampah yang dikutip dilonggokkan di atas jeti di pulau tersebut dan diniarkan selama dua atau tiga hari, sebelum diangkut ke daratan.

10 Jun 2014

Ahmad Razif Perlu Cuci ‘Bekas Tangan Kotor’ Ahmad Said

jambatan kemaman runtuh 1KEMAMAN – PAS menyambut baik azam Menteri Besar baharu Terengganu, Datuk Ahmad Razif Abdul Rahman berkata, kerajaan mahu sebarang pembangunan yang hendak dilaksanakan, perlulah menepati kehendak dan memberi manfaat kepada penduduk setempat.

08 Jun 2014

Pengunjung Mahu Keunikan Pasar Payang Dikekalkan

Oleh Kamaliza Kamaruddin
PENARIK BECAKUALA TERENGGANU – Pasar Besar Kedai Payang di sini, yang dilanda pelbagai kontroversi berhubung cadangan pembangunan semula, terus menjadi tumpuan pelancong dari dalam dan luar negara sepanjang musim cuti persekolahan ini.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...