11 Februari 2023

Umno Kitar Semula Isu, 'Burukkan' Diri Sendiri


BESUT - Isu Stadium Mini Kampung Raja yang rosak dekat sini, dikitar semula oleh Umno hanya membuka 'pekung di dada' mereka sendiri. 

09 Februari 2023

Solat Penyelamat Masyarakat


Oleh : Aqilah Mohd Jafri 

MARANG  - Masyarakat diseru supaya mengambil berat persoalan solat kerana rukun Islam kedua itu adalah menyelamat masyarakat. 

Taktik Lama 'Kaki Konar'

 


Mula-mula dia sembunyikan fakta dan sembang sedap- sedap didengar, dengan kata-kata yang bombastik, indah-indah, lepas itu bila pecah tembelang, dia 'konar' pula, cakap dengan bahasa-bahasa akademik, ilmiah. 

06 Februari 2023

"Selamat Datang Ke Bahtera PAS"


KUALA TERENGGANU - PAS mengalu-alukan semua pihak yang mahu berjuang bersama parti itu bagi melaksanakan agenda untuk terus berdakwah, mengajak seluruh manusia kepada Islam. 

Gempa Bumi Turkiye: PAS Rakam Ucap Takziah


KUALA TERENGGANU - PAS merakamkan ucapan takziah atas kejadian gempa bumi yang berlaku di selatan Turkiye mengakibatkan  kemusnahan harta dan kematian.

PAS Berkebajikan; Tidak Bermusim, Bertempat Dan Tidak Terpilih


Kepada mereka yang banyak cakapnya berkenaan perkataan sedekah, diharapkan terlebih dahulu memahami konsep sedekah dalam Islam yang dibawa oleh Parti Islam Se-Malaysia (PAS).

Gempa Bumi Turki-Syria : 1,600 Maut Apabila Digoncang Gegaran Kedua


Kira-kira 1,600 orang maut apabila gempa kedua dengan kekuatan 7,5 magnitud menggoncang daerah Elbistan di Provinsi Kahramanmaras, terletak sekitar 128km di utara Gaziantep, Turki.

05 Februari 2023

Fokus Kukuhkan Kemenangan


KUALA TERENGGANU - Semua ahli diseru untuk fokus berfikir dan bertindak bagi mengukuhkah  kemenangan PAS di peringkat parlimen dan negeri-negeri. 

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...