09 April 2021

Audio Perbualan Telefon Tanda 'Jajaran Baru'


MARANG - Audio perbualan telefon diantara Presiden Umno dan PKR membayangkan jajaran baru akan dibentuk yang tidak sesuai dengan perpaduan Melayu Islam serta  masyarakat majmuk di negara ini.

Ibu YDP PAS Besut Meninggal Dunia


BESUT - Ibu kepada Yang Dipertua PAS Besut, Allahyarhamah Wan Zainun Ismail, 82, telah disahkan kembali ke rahmatullah, kira-kira jam 10.30 pagi tadi di Hospital Daerah Besut.

08 April 2021

Perkukuh Jentera, Teguh Pertahan


Oleh : Ahmad Faizal Ghani

Marang - Seramai 150 orang petugas PAS menerima suntikan semangat dan berikrar mengukuhkan jentera untuk teguh pertahankan kemenangan.

Anak Austisme Antara Peserta 'Program Mak Adik, Dah Besar'

 Anak Austisme Antara Peserta 'Program Mak Adik, Dah Besar' Oleh : Nor Amira Amijudin 

BESUT - Walaupun menyedari anaknya, Qaseh Nur Zulaikha Mohd Zarimi, 10  menghidap' mild autisme ' , seorang ibu, Juliza Mohd Rosseli, 37, tetap  bersemangat  mahu  anak perempuannya itu  turut menyertai  'Program Mak Adik, Dah Besar".

07 April 2021

Bila Ramadan Bermula?


Hari pertama berpuasa untuk bulan suci Ramadan, yang ditentukan oleh penampakan bulan baru, kemungkinan akan berlangsung pada hari Selasa 13 April.

06 April 2021

Salah Info, Salah Faham, Salahlah Sasaran


Berita yang saya sertakan ini, disiarkan beberapa hari lalu. Ia berkenaan jawapan dari pihak kerajaan selepas menyiasat dakwaan adanya aktiviti zumba di sekitar Taman Awam Bukit Besar

Assabiqun Seru Kekalkan KemenanganOleh : Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU – Assabiqun Pusat menyeru kepada semua  pemimpin, ahli dan pendokong PAS agar mengekalkan kemenangan di tiga buah negeri pada Pilihan Raya Umum (PRU) akan datang.

05 April 2021

Skuad Cegah Pergiat Rondaan Menjelang Ramadan

 


Oleh : Naim Fadhilah Kamaruddin

DUNGUN - Skuad Nahi Munkar (Skuad Cegah) kawasan Undangan Negeri (DUN) Sura semakin aktif membuat rondaan mengekang maksiat dan dadah menjelang Ramadan. 

Pemerintah Sementara Bangsamoro Diperpanjangkan


Presiden Filipina Rodrigo Duterte secara peribadi akan bertemu dengan presiden Senat dan Speaker Kongres untuk memutuskan bagi melanjutkan had Kuasa Peralihan Bangsamoro (BTA) hingga 2025, kata sumber.

04 April 2021

MN Langkaui Kepentingan Politik


KUALA NERUS – PAS sekali lagi menekankan asas penyatuan ummah seperti digagaskan dalam deklarasi Muafakat Nasional (MN) harus melangkaui kepentingan politik.

Anggota Amal Perlu Kerja Lebih Kuat


SETIU - Semangat yang jitu, kerja kuat  dengan penuh ikhlas adalah ramuan dalam persiapan anggota Jabatan Amal, melaksanakan kebajikan kepada rakyat.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...