31 Mei 2012

Ahmad Said Ugut Guru-guru; Tindakan ‘Belum Merdeka’


KEMAMAN – Yang DiPertua PAS Kawasan Kemaman, Haji Ismail Harun menyifatkan tindakan Menteri Besar Terengganu Dato’ Seri Ahmad Said mengugut para guru sebagai tindakan yang ‘belum merdeka’.

Beliau berkata, dalam satu perjumpaan dengan para guru, Pengerusi Perhubungan Umno itu telah memberi amaran akan mengambil tindakan kepada para guru sekiranya tidak menyokong dan mengundi Umno dan Barisan Nasional dalam pilihanraya umum akan datang.

30 Mei 2012

Artis Masuk Umno Bukan Satu Penghijrahan


KUALA NERUS – Walaupun saban hari pihak Umno dan Barisan Nasional (BN) melabelkan PAS dengan pelbagai gelaran bertujuan ‘meliarkan’ masyarakat daripada memberikan sokongan, namun rakyat dapat melihat kebenaran dalam PAS termasuk di kalangan para selebriti

Menurut Bendahari PAS Negeri Terengganu, Cikgu M. Shukrimun Shamsuddin, PAS menjemput para artis, penyanyi dan pelakun bersama-sama diatas satu pentas adalah untuk mengajak mereka bersama-sama dengan perjuangan PAS.

29 Mei 2012

Mat Zan Sepatutnya Dapat Imbuhan – Abdullah Ali


KEMAMAN – Bekas Ketua Jurulatih pasukan bola sepak negeri Terengganu tidak sepatutnya ditamatkan perkhidmatannya berdasarkan perjanjian dengan Persatuan Bolasepak Negeri Terengganu  (PBSNT) yang hanya akan berakhir pada bulan November.

Bekas pemain bola sepak Negara Haji Abdullah Ali berpendapat, Mat Zan Mat Aris sepatutnya menerima imbuhan kerana ditamatkan khidmatnya lebih awal.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...