23 Jun 2012

Runtuh; Tanda-tanda Penyakit Kerajaan Hari Ini

KUALA TERENGGANU – Kejadian demi kejadian, bangunan dan binaan yang runtuh dinegeri Terengganu adalah ‘tanda-tanda penyakit’ yang sedang dialami oleh kerajaan Umno dan Barisan Nasional Terengganu pada hari ini.

Menurut Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Tunggal Dr. Alias Razak, ia umpama sakit yang dirasai oleh seseorang pesakit.

21 Jun 2012

Bangunan Dalam Pembinaan Dalam Kawasan Astaka Runtuh


- PAS desak pembinaan di hentikan untuk siasatan segera!
BESUT
– Sebuah bangunan dalam pembinaan dalam kawasan Astaka di bandar Jertih dekat sini dilaporkan telah runtuh pada kira-kira jam 2.45 petang hari ini Khamis 21 Jun.

Menurut Yang DiPertua PAS Besut, Ustaz Wan Azhar Wan Ahmad runtuhan tersebut telah menghempap para pekerja yang bertugas membina bangunan terbabit.

20 Jun 2012

Siapa Kaut Untung Pembelian Stesyen Radio Manis FM?


KUALA TERENGGANU – Pada  21 Oktober 2011, Kerajaan Terengganu mengumumkan secara rasmi nya memiliki stesyen radio Manis FM dengan membeli syarikat Husa Network Sdn Bhd dari seorang individu.

Menurut Menteri Besar Dato’ Seri Ahmad Said stesyen radio yang beroperasi di Lorong Manis, Jalan Sultan Yahya Petra in Kota Baru, Kelantan telah dibeli sejak tiga bulan sebelumya.

18 Jun 2012

Cinta Juga Akan DiPersoalkan


DUNGUN - Forum ‘Sebarkan Cintamu’ anjuran Ameerah Dewan Undangan Negeri (DUN) Sura berjaya berjaya menarik ramai muda-mudi untuk berkongsi makna cinta sejati yang bertepatan dengan syarak .

Dua novelis terkenal, Ustazah Fatimah Syarha dan Ustaz Riduan Muhammad Nor berkongsi ilmu, menjadi panelis pada program telah diadakan di bangunan PAS DUN Sura petang Sabtu 16 Jun

17 Jun 2012

Allahyarham Madhan Seorang Pendidik Yang Berdedikasi


KUALA NERUS - Allahyarham Mohd Madhan Mohamad, 33, merupakan bekas Setiausaha Kerja PAS Kawasan Kuala Nerus yang juga tenaga pengajar di Sekolah Rendah Islam Darul Bayan (SRIDB) Paka, Dungun.

Allahyarham Madhan mengalami kemalangan jalan raya di sempadan Marang-Dungun di Km 58.5 Jalan Kuala Terengganu-Kuantan berhampiran Rantau Abang sekitar jam 2.00 petang, 16 Jun.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...