01 Januari 2011

Menyusuri jalan-jalan di KT pada malam tahun baru 2011

KUALA TERENGGANU - Agenda kerajaan negeri tidak pernah berubah dan tidak mengubah apa-apa sketsa, perjalanan di sepanjang jalan-jalan bandaraya Kuala Terengganu, Terengganu Darul Iman pada malam tahun baru 2011.

Ya.... Terengganu negeri yang beriman, suatu nama yang begitu indah, namun kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) yang menjadi kerajaan semasa, gagal menghayati maksud sebagai negeri beriman.

31 Disember 2010

Ahli Majlis marah wakil rakyat Umno tidak bela YDP

http://buletinonline.net/images/stories/berita37/ybwhassan.jpgDUNGUN - Ahli Majlis Perbandaran Dungun (MPD), Abdul Razak Ismail membidas beberapa wakil rakyat Barisan Nasional (BN) di Dungun kerana mengambil sikap berdiam diri apabila wakil rakyat pembangkang menghentam Yang Dipertua Majlis Perbandaran Dungun (MPD), Zainal Abidin Hussin ketika mengetengahkan isu kepincangan MPD dalam sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) baru-baru ini.

Abdul Razak berkata, ketika Zainal Abidin dituduh oleh wakil rakyat pembangkang dalam sidang DUN kerana mendakwa YDP itu melaksanakan beberapa dasar yang dikatakan banyak mendatangkan kesulitan kepada masyarakat Dungun, wakil rakyat BN khususnya dari Dungun dikatakan mengambil sikap berdiam diri seolah-olah menyetujui dakwaan yang dilontarkan pihak pembangkang. (Gambar kanan; ADUN Sura Ustaz Wan Hassan mendakwa YDP Dungun tidak melaksanakan tugas dengan baik dalam sidang DUN Terengganu baru-baru ini)

30 Disember 2010

Semarakkan Kempen PGU Hingga PRU-13

http://buletinonline.net/images/stories/berita37/yapasgantiumno.gif- Umno sudah tidak layak menerajui kerajaan Terengganu
KUALA TERENGGANU
- Seluruh jentera, ahli, penyokong dan pendokong PAS serta Pakatan Rakyat di negeri Terengganu akan bergerak serentak dan seiringan bagi meyemarakkan kempen 'PAS Ganti Umno' (PGU) hingga ke pilihanraya umum yang ke-13.

Sebaik kempen PGU dilancarkan pada Jumaat 24 Disember lalu, Umno dan Barisan Nasional (BN) sudah pun merasa bahangnya dan cuba mempertahankan diri dengan pelbagai alasan dan dalil rekaan.

29 Disember 2010

Kenyataan Razali Palsu

http://buletinonline.net/images/stories/berita37/faizul12.JPG- Umno sogok wang beli pengundi
KUALA TERENGGANU
- Dakwaan 40 peratus pengundi muda kononnya beralih arah untuk memberi kemenangan kepada Barisan Nasional (BN) dalam Pilihan Raya Umum ke 13 (PRU-13) akan datang, adalah palsu dan tidak benar

Setiausaha Pemuda PAS Terengganu, Wan Mohd Faizul Wan Abas menyanggah kenyataan palsu Naib Ketua UMNO Bahagian Marang, Razali Idris.

Wan Faizul menegaskan pengundi muda yang dikatakan dari kawasan Marang itu adalah sebenarnya pengundi atas pagar yang belum membuat keputusan.

28 Disember 2010

1Malaysia bercanggah dengan parti-parti Barisan Nasional

http://buletinonline.net/images/stories/berita37/nikzawi.JPGBESUT - Ketua Penerangan PAS Negeri Terengganu, Ustaz Nik Muhammad Zawawi Nik Salleh berkata slogan 1Malaysia bercanggah dengan perjuangan parti-parti komponen utama Barisan Nasional (BN) termasuk Umno.

Oleh itu katanya, pemimpinan BN termasuk Perdana Menteri yang juga Presiden Umno,  Datuk Seri Najib Tun Razak tidak sesuai bercakap mengenai 1Malaysia

Ia adalah kerana menurutnya, UMNO jelas memperjuangkan nasib Melayu, manakala MCA memperjuangankan kaum Cina dan MIC hanya memperjuangankan kaum India sahaja yang samasekali bercanggah dengan konsep 1Malaysia.

27 Disember 2010

Menghadapi kerajaan yang 'buta' dan 'tuli' di zaman ICT

http://buletinonline.net/images/stories/berita37/rehlahsgtebu&NgChaiHing%20003.jpgKUALA NERUS - Setelah menggunakan semua saluran teknologi maklumat dan komunikasi (Information & Comminication Technology) moden, akhirnya penduduk kampung Banggol Donas, dekat sini terpaksa memilih cara lama mengemukakan bantahan.

"Sejak setahun yang lalu, berpuluh surat bantahan melalui komunikasi moden telah dihantar kepada kerajaan, namun di zaman ICT yang serba canggih ini, ada kerajaan yang 'buta' dan 'tuli' yang tidak mengendahkan langsung suara masyarakat moden, itulah kerajaan Umno dan Barisan Nasional,"kata Penolong Setiausaha Pemuda PAS Kuala Nerus, Mohd Fakhrul Anwar.

26 Disember 2010

Penceramah 'celupar' umno takut untuk berdebat

http://buletinonline.net/images/stories/berita37/rehlahsgtebu&NgChaiHing%20058.jpgHULU TERENGGANU - Mendengar tuduhan melulu dan fakta bohong yang menylewengkan nas-nas al-quran serta hadis nabi SAW, seorang petugas Majlis Tindakan DUN (MTD) PAS, Manir telah menghantar memo menjemput penceramah tersebut untuk berbahas.

Malangnya, jemputan 'on the spot' yang dikemukakan PAS menjadikan penceramah luar yang 'celupar'  itu takut dan kecut, lalu menolak pelawaan PAS untuk berdebat.

Setelah beroperasi lebih enam bulan, pusat Karaoke 'haram' di serbu

http://buletinonline.net/images/stories/berita37/DSC_4331.JPGKUALA NERUS - Masyarakat setempat lega dengan serbuan dibuat pihak berkuasa tempatan keatas sebuah pusat 'karaoke haram' di Taman Desa Solehah dekat sini, walaupun merasakan tindakan tersebut agak lambat.

Tindakan pihak berkuasa sepatutnya diambil lebih awal memandangkan pusat hiburan tersebut telah beroperasi 'secara terang-terangan' sejak enam bulan lalu.

Menurut seorang penduduk, kegiatan 'menjolok mata' remaja lelaki dan perempuan yang menjadi pelanggan pusat hiburan itu menjadi buah mulut dan mencetuskan kegelisahan masyarakat setempat.

Melayu Mudah Lupa Bersama PH

Terdedah kini bahawa Melayu yang menyertai Pakatan Harapan (PH) ialah Melayu yang mudah lupa, khususnya para pemimpinnya juga mudah lupa.