15 Disember 2021

Kembalikan Anak Muda Kepada Islam


 KUALA TERENGGANU - PAS mampu untuk memberikan kefahaman, mematangkan anak muda dan mengembalikan  semula mereka kepada Islam.

Omicron Merebak Pada Kadar Yang Tidak Pernah Berlaku

 

Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) telah memberi amaran, Varian coronavirus baharu Omicron sedang merebak ke seluruh dunia pada kadar yang tidak pernah berlaku sebelum ini.

Jangan Kejar Jawatan Dan Imbuhan

 

Oleh : Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU – Ahli, penyokong dan Pendokong PAS diingatkan agar jangan meminta jawatan dan imbuhan serta berebut mahu menjadi pemimpin kerana ia dianggap cara yang tidak bermoral.

PAS Prihatin Keperluan Masyarakat

 


Oleh : Nooreni Abu Bakar

KUALA TERENGGANU - Parti Islam SeMalaysia (PAS) bukan sekadar parti politik tetapi ia juga jamaah tarbiyah dan dakwah yang prihatin kepada keperluan masyarakat serta menjaga kebajikan mereka. 

14 Disember 2021

Mengenang Jasa Kepimpinan Masa Lalu

 


Oleh : Akid Hafriz

KUALA TERENGGANU – Dalam usianya mencapai 70 tahun PAS memiliki kepimpinan masa lalu yang gigih dan dedikasi dalam menentukan hala tuju masa kininya.

Raed Salah Dibebaskan Dari Penjara Israel


 Pihak berkuasa Israel pada Isnin membebaskan ikon Palestin Sheikh Raed Salah selepas 17 bulan dipenjarakan , menurut peguam pembelanya.

PAS Menang Bergaya PRU Ke-15

 

KUALA TERENGGANU – PAS dijangka  menang  bergaya pada Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-15 akan datang dengan perancangan dan strategi yang diatur di semua kerusi yang akan ditandingi bagi mengekalkan penguasaannya dalam kerajaan.

13 Disember 2021

'Muafakat Nasional Tidak Terkubur'


KUALA NERUS - PAS menegaskan bahawa gagasan Muafakat Nasional (MN) yang terbina pada September 2019 tidak pernah terkubur sebaliknya masih lagi hidup.

Ulama dan Institusi Pondok Benteng Pertahanan Islam


KUALA NERUS - Penubuhan pondok-pondok oleh para ulama termasuk kelas pengajian serata kampung merupakan benteng yang kuat mempertahankan Islam.

Jangan Rasa Kita Hebat - YDP DUN


Oleh ; Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU - semua ahli PAS, penyokong dan pendokong pada hari ini jangan  merasakan diri masing-masing hebat berbanding orang terdahulu.

PAS Bersiap Siaga Hadapi Banjir Besar


DUNGUN - Parti Islam SeMalaysia(PAS) Kawasan Dungun bersiap siaga untuk menghadapi sebarang kemungkinan  jika berlaku banjir besar seperti yang diramal oleh Jabatan Meteorologi Malaysia (MetMalaysia)

12 Disember 2021

DHPP Lebarkan Pengaruh

 


KUALA TERENGGANU - Dewan Himpunan Pendokong PAS (DHPP) melebarkan pengaruhnya apabila berjaya menambah seramai 388  keahlian baru pada November lalu.

PAS Didik Masyarakat Agar Bertakwa


KUALA NERUS - 70 tahun  PAS berjuang di persada politik, bukan semata-mata hanya mahu menang pilihan raya dan memerintah, namun  perjuangannya adalah  mendidik masyarakat agar beriman dan bertakwa kepada Allah.

Tujuh Dekad PAS Cetak Kepimpinan Berhidayah


MARANG - Dewan Ulama merupakan sayap Parti Islam Se-Malaysia (PAS) yang paling penting dengan terbukti telah mencetak kepimpinan berhidayah sepanjang 70 tahun tertubuhnya PAS. 

PAS Terbukti Berintegriti, Tidak Rasuah

 


KUALA NERUS - PAS membuktikan parti itu paling berintegriti apabila tidak pernah terpalit dengan isu rasuah dan salah guna kuasa sepanjang mentadbir kerajaan negeri dan Persekutuan.

PAS Parti Semua Generasi


KUALA NERUS - Konvoi 300 buah motosikal menunjukkan PAS disertai oleh semua generasi, serta mendapat sambutan dan penyertaan golongan muda. 

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...