06 Jun 2020

RM300, 000 Diperlukan Untuk Bangunan PASTI Dungun


DUNGUN – Sebanyak RM 300, 000 diperlukan untuk menyiapkan sebuah bangunan yang akan memantapkan lagi pengurusan dan memudahkan gerak kerja Jabatan Pusat Asuhan Tunas Islam(PASTI) Kawasan Dungun.

02 Jun 2020

29 Tahun Unit Amal Berbakti Tanpa Lelah Dan Mengharum Jamaah


Oleh: Dr Riduan Mohamad Nor
Pejam celik dengan masa yang bergulir pantas, kini Jabatan amal yang dulunya dikenali sebagai Unit Amal mendakap umurnya yang ke 29 tahun. Badan beruniform ini tak pernah lelah menabur bakti dimedan operasi masyarakat sehingga mengharumkan nama PAS, sebagai entiti yang tegak diatas fondasi siasah, dakwah dan tarbiah.

Rumah Terbakar Tengah Malam


Oleh: Jusmawari Jusoh

BESUT – Kejadian malang yang menimpa Khairul Azahar Muhammad sekeluarga dalam kebakaran yang berlaku tengah malam pada 30 Mei mendapat perhatian Dewan Pemuda PAS Kawasan Besut (DPPKB).

31 Mei 2020

36 Sukarelawan Jahit PPE Dapat Insentif


KUALA TERENGGANU - Seramai 36 orang Muslimat Kawasan Marang yang mengasilkan set Peralatan Perlindungan Peribadi (PPE)  diberi insentif sebagi saguhati bagi menghargai usaha murni mereka.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...