27 Februari 2020

Khutbah Jumaat 28 Februari 2020

اسلام تله ممولاکن ڤرڤادوان اومة دڠن بڠسا عرب يڠ ترکنل دڠن جاهلية، کرس هاتي مريك لبيه درڤد باتو، تيڠݢل دڤادڠ ڤاسير يڠ ساڠت ڤانس، ڤايه اير دان تيدق اد تومبوهنڽ. مريك منجادي بڠسا يڠ ݢانس. ڤڤراڠن برلاکو دانتارا ساتو سام لأين دڠن موده. مريك سڠݢوڤ مڠمبوس انق ڤرمڤوان هيدوڤ2 کران تيدق برݢونا اونتوق ڤڤراڠن. بتاڤ ڤڤراڠن منجادي عمالن يڠ دکاسيهي دان دسوکأي اوليه مريك. الله سبحانه وتعالى ملمبوتکن هاتي مريك دڠن نعمة اسلام. مريك برساتو دڠن ڤرسودارأن اسلام، دساتوکن دڠن ايمان، هوبوڠن ايمان يڠ منجالينکن کاسيه سايڠ لقسان اڠݢوت دالم ساتو جسد يڠ دصفتکن اوليه رسول الله صلى الله عليه وسلم:

25 Februari 2020

Masih Berdongeng.........

Dengar cerita, masa mesyuarat Presiden PH haritu, DAP dan Pan kata dengan tegas supaya Tun letak jawatan dan mereka tak takut jadi pembangkang balik sebab dah lama jadi pembangkang.

Tapi bila tengok berita semalam bila semua pakat-pakat buat muka seposen rayu Tun jangan letak jawatan, rasa pelik pulak. Bila tengok begitu, rasanya cerita DAP dan Pan ugut Tun tu betul ke tak? Mungkin boleh kita agak apa yang benar-benar berlaku.

Anak Muda Dipandu Memahami Hasrat PAS

Oleh : Adli Mohamad
DUNGUN- Anak muda PAS di DUN Kuala Berang dipandu dan dibimbing untuk memahami hasrat kerajaan PAS Negeri Terengganu bagi menentukan hala tuju yang membawa kebaikan kepada mereka.

24 Februari 2020

Peralihan Kuasa; Skrip Sudah Diatur?

MARANG – ‘Skrip’ peralihan kuasa peringkat Kerajaan Persekutuan sedang berjalan dan nampaknya Tidak ada apa-apa masalah, sehingga petang Isnin, 24 Faberuari.
Timbalan Pengarah Jabatan Penerangan PAS Negeri Terengganu, Haji Sazali Mohd Noor berkata, beliau sudah mendengar tentang ‘skrip’ peralihan kuasa tersebut sejak dua minggu yang lalu.

PH Tumbang!

KUALA TERENGGANU - Kerajaan Pakatan Harapan (PH) telah tumbang berkat doa umat Islam dan rakyat Malaysia berukutan pengisytihara keluar daripada PH oleh Parti Bersatu (PBBM).

Ahli Jawatankuasa PAS Pusat Dr Khairuuddin Aman Razali dalam satu kenyataan berkata, pasukan Azmin Ali juga telah isytihar keluar daripada PKR.

23 Februari 2020

Keluarga Sebahagian Daripada Gerakan Islam

Oleh : Muhd Afiq Zohir

BESUT - Keluarga merupakan sebahagian daripada aliran perjuangan Islam, kekuatan sebenar yang akan melahirkan dari setiap pemimpin.

Yang DiPertua (YDP) PAS Kawasan Besut, Ustaz Wan Azhar Wan Ahmad berkata, ikatan yang kukuh seisi keluarga melambangkan kesejahteraan hidup.

Jika Tommy Kekal; PAS Akan Gerakkan Himpunan Rakyat

Parti Islam Se-Malaysia (PAS) mengikuti dengan rapat pengguguran kes ke atas 12 individu, termasuk 2 ADUN DAP, yang dituduh menyokong LTTE sebelum ini oleh Peguam Negara.
Justifikasi yang digunakan oleh Peguam Negara dalam membuat keputusan ini adalah bertentangan dengan pengumuman Polis Di-Raja Malaysia, yang disokong oleh Menteri Dalam Negeri sendiri, bahawa mereka mempunyai bukti kukuh untuk menahan 12 individu terbabit.

Elak Justifikasi Sendiri

Oleh : Nooreni Abu Bakar
DUNGUN – Ahli-ahli dan penyokong Parti Islam Se-Malaysia(PAS) hendaklah sentiasa taat kepada arahan pemimpin dan mengelak diri daripada membuat justikasi sendiri.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...