03 Oktober 2020

Macron Kata Islam Dalam Krisis


Presiden Perancis, Emmanuel Macron telah melancarkan serangan terhadap Islam dan  mempertahankan nilai-nilai sekular. 

Jemaah ‘Terkejut’ Lembu Mati Bergelimpangan

 


Oleh : Norhayana Ismail

MARANG – Seorang jemaah surau terkejut apabila melihat tiga ekor lembu mati bergelimpangan di tepi jalan berhampiran Surau Tokki Rosdi(STR).

02 Oktober 2020

Landasan Apa, Landasan Mana

 


Bila ada MB tidak diperkenankan sultan, ada parti mengamuk. Berkelahi dengan istana. Ada yang sampai sultan negeri itu, bernazar tidak mahu bercukur janggut baginda.

01 Oktober 2020

Susu Ibu Penawar Covid-19; Ramai Yang ‘Ghairah’


Ramai pulak kaum bapa terlebih 'excited' bila membaca laporan akhbar mengenai susu ibu menjadi penawar COVID-19. Malah pelbagai idea diberikan bagi membantu pihak kesihatan dalam memerangi wabak COVID-19 itu - sekarang ini mencecah puluhan juta mangsa.

29 September 2020

Mantapkan Jati Diri


Oleh : Adli Mohamad

DUNGUN - Setiap program tarbiah dan aktiviti usrah yang telah disusun di setiap peringkat wajib, dihadiri oleh setiap ahli PAS, bagi memperkasa serta memantapkan jati diri.

Street Siasah Perkasa ‘Cakna Politik’ Anak Muda

Oleh;  Syazwana


KUALA TERENGGANU - Ameerah Terengganu terus memperkasa program kepada anak-anak muda agar cakna isu semasa dan juga dunia politik.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...