02 Mei 2020

2000 Penduduk Nikmati Gulai Daging

KUALA TERENGGANU - Pusat Khidmat DUN Wakaf Mempelam berjaya memasak dan mengagihkan hampir 2,000 bekas gulai daging tempatan kepada penduduk.

Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB)

Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) membolehkan operasi beberapa sektor ekonomi dibuka semula bermula 4 Mei.

30 April 2020

Usaha Berterusan Memasarkan Produk Sawit Malaysia

Pada hari ini, 30 April 2020, Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi (KPPK) telah memaklumkan Jemaah Menteri mengenai Prestasi Eksport Sawit serta usaha berterusan Kementerian dalam memasarkan minyak dan produk sawit Malaysia.

500 Warga Felda Tenang, Kampung Sekitar Terima Pemberian

KUALA TERENGGANU - 500 bungkusan makanan keperluan asas diagihkan kepada penduduk Felda Tenang, Besut dan kampung sekitarnya.

The Tarbiyah Of Ramadan, Do Not Stray From Human Nature

Ramadhan and worships are intended to nurture the believers to build their character according to their true innate disposition, in contrast to the creation of angels, animals, plants and rocks.

28 April 2020

COVID-19; Vaksin Bukan Segala-galanya....

Vaksin bukan segala-galanya. Tetapi semua orang mengharapkan vaksin terutamanya vaksin COVID-19 itu berjaya dicipta dalam tempoh terdekat. Mungkin anda pelik, mengapa tulisan saya sebegini pada kali ini. Seolah-olah saya tidak begitu mengharapkan sangat kewujudan vaksin dalam suasana pandemik COVID-19 masa ini.
.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...