24 Februari 2023

Pembebasan Al-Quds Semakin Hampir


KUALA NERUS - Pembebasan kota suci umat Islam Al-Quds dan masjid Al-Aqsa daripada cengkaman Yahudi laknatullah, sudah semakin hampir.

Imbuhan Bukan Objektif Sebenarnya


 Oleh : Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU -  Imbuhan yang dimenangi bukan objektif sebenarnya sebaliknya kemenangan pertandingan ini menyampaikan mesej disebalik video.

11 Syahid, 102 Cedera


GAZA - Sebelas rakyat Palestin mati syahid dan 102 yang lain cedera oleh tentera pendudukan Israel semasa serbuan mereka ke atas Nablus. 

Penganut Islam Diharamkan Bawa Pedang Kayu


Ketika penjajah dahulu datang menceroboh dengan senjata moden untuk menakluk tanah air umat Islam seluruh pelosok dunia, umat Islam tidak menyerah kalah sekali-kali. Malah, mereka melawan dengan apa sahaja yang ada di tangan. Maka, penjajah menguatkuasakan undang-undang bagi mengharamkan sebarang senjata kepada penganut Islam.

23 Februari 2023

Rached Ghannouchi Sekali Lagi Dipanggil Polis


 Polis telah memanggil ketua parti pembangkang terbesar, Rached Ghannouchi untuk disoal siasat selepas beberapa tangkapan yang menyasarkan pengkritik Presiden Kais Saied. 

22 Februari 2023

PAS Terengganu Sasar Menang Semua Kerusi DUN

 


KUALA TERENGGANU – Parti Islam Semalaysia (PAS) bersama Perikatan Nasional (PN) menyasarkan kemenangan semua 32 kerusi pada Pilihan Raya Negeri (PRN) yang akan berlangsung tidak lama lagi.

Keris Tidak Bersarung di Bendera UMNO Tidak Pula Timbul Kegusaran?


 KUALA TERENGGANU - Bendera UMNO sejak sekian lama memaparkan keris tidak bersarung tiada pula didakwa akan meresahkan rakyat serta menimbulkan kegusaran kerana telah difahami akan maksud di sebalik panji keramat parti tersebut kerana tiada unsur mempromosikan 'keganasan'.

21 Februari 2023

Cemburu Dengan Kejayaan Pemuda PAS


KUALA TERENGGANU - Kejayaan Himpunan Pemuda Islam Terengganu (HIMPIT) dianggap menjadi kecemburuan parti lain terhadap Pemuda PAS apabila menjadi bualan ramai pihak.

'Cosplay' Pakaian Pahlawan Islam di Himpunan HIMPIT: Terima Kasih Ketua Polis Terengganu


PAS mengucapkan terima kasih kepada Ketua Polis Terengganu, Datuk Rohaimi Md Isa, yang mengesahkan gambar yang tular di media sosial yang disyaki anjuran sebuah parti politik adalah acara PERARAKAN PAKAIAN, REPLIKA SENJATA dan WARISAN ISLAM. 

Berita Mengelirukan: Pemuda PAS Lapor Polis


KUALA TERENGGANU - Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu (DPPNT)  membuat laporan polis terhadap satu berita mengelirukan yang menimbulkan persepsi buruk terhadap penganjuran Himpunan Pemuda Islam Terengganu (HIMPIT).

628 Perwakilan Hadir Mesyuarat Agung Tahunan Muslimat PAS Marang


Oleh :Fatimah Din F

Foto: Siti Hajar Kamaruddin 

MARANG - Seramai 628 orang perwakilan muslimat menghadiri Mesyuarat Agung Tahunan Kali-38 yang dirasmikan oleh Pengarah Pilihan Raya PAS Terengganu, Ustaz Ariffin Deraman.

20 Februari 2023

Afghanistan Jadikan Bekas Pangkalan Tentera AS Menjadi Zon Ekonomi


Pentadbiran sementara Afghanistan telah memutuskan untuk menukar bekas pangkalan tentera AS menjadi zon ekonomi untuk meningkatkan aktiviti ekonomi. 

Tiada Seruan Keganasan Sama Sekali


Program HIMPIT menghimpunkan seluruh jentera pemuda PAS Terengganu, telah diadakan sejak 1991 lagi. Merupakan acara tahunan.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...