25 Disember 2021

Penduduk Gembira Terima Bantuan PAS


KUANTAN - Misi Sukarelawan Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu mendapat maklum balas yang baik daripada penduduk yang terjejas banjir di kawasan Khidmat Malaysia Terengganu melaksanakan bakti mereka.

Kuliah Dhuha Bersemuka Setelah Dua Tahun Terhenti


MARANG - Setelah lebih dua tahun hanya mengikuti kuliah dhuha secara atas talian, hari ini rutin mingguan Masjid Rusila diadakan secara bersemuka.

PAS Terengganu Sumbang RM50 Ribu Kepada Mangsa Banjir


KUANTAN - Prihatin dengan nasib yang menimpa mangsa banjir di Pahang, PAS Terengganu menghulurkan sumbangan sebanyak RM50 ribu.

24 Disember 2021

Warga Emas Terkejut Ramai Datang Untuk Bersih Rumah


KUANTAN - Seorang warga emas terkejut melihat ramai petugas yang datang untuk membantu  membersihkan rumahnya yang dilanda banjir beberapa hari lalu.

23 Disember 2021

Misi Bantuan Banjir PAS Terengganu Bergerak Ke Pahang


Oleh : DMS

KUALA TERENGGANU - Sukarelawan Khidmat Malaysia PAS Terengganu memulakan misi bantuan kemanusian bantuan banjir di Pahang khususnya di Kuantan dan Temerloh.

Syabas Barisan Hadapan Hadapi Banjir


Riuh kedengaran suara-suara yang mengkritik kumpulan barisan hadapan dalam menangani bencana banjir yang melanda. Barangkali lebih ramai yang bercakap hanyalah sekadar berada di dalam bilik berdepan dengan meja, walaupun ramai juga yang mungkin boleh berenang untuk membantu mangsa pun tidak mampu melakukannya. 

Rakyat Afghanistan Tuntut AS Lepaskan Dana Yang Dibeku


Beratus-ratus rakyat Afghanistan mengadakan demonstrasi menuntut AS melepaskan $9 bilion dana rizab bank pusat Afghanistan yang dibekukan negara itu.

Satu Hari Bersih Satu Rumah Sahaja


KUANTAN - Hanya satu rumah yang dapat dibersihkan dalam tempoh sehari oleh sukarelawan kerana kawasan terjejas banjir di Kuantan menghadapi tekanan air rendah. 

Kerajaan PAS Terengganu Gerakkan Sukarelawan Banjir Bawah Khidmat Malaysia


KUALA TERENGGANU – Kerajaan PAS negeri Terengganu mengerakkan sukarelawan dibawah pengurusan Khidmat Malaysia untuk misi pasca banjir ke negeri Pahang.

Khidmat Malaysia Terus Komited Membantu Tangani Bencana Banjir


Alhamdulillah, Pusat Pengurusan Kecemasan & Bencana Malaysia (KHIDMAT MALAYSIA) telah berjaya menguruskan jentera dan petugas bagi membantu mangsa bencana banjir yang sedang berlaku khususnya di negeri Selangor dan Pahang.

22 Disember 2021

Banjir Terburuk Menyuluh Keikhlasan


Oleh Dr Riduan Mohamad Nor.

Minggu ini , dua minggu sebelum berhujung tahun 2021 kita semua dikejutkan dengan banjir besar  yang melanda Selangor, Wilayah Persekutuan serta Pahang, Biasanya Kelantan serta Terengganu , dua buah negeri jantung hati orang Melayu yang juga merupakan pengkalan kepada PAS semenjak dekad 50an sinonim dengan banjir .

Perjuangan PAS Bersifat Holistik


DUNGUN -  PAS tidak hanya memperjuangkan politik semata-mata tetapi sebagai sebuah harakah Islamiah, ianya mestilah bersifat holistik, menurut lunas Islam  dalam semua aspek kehidupan.

21 Disember 2021

Muslimat Tingkat Ilmu Dan Kemahiran Petugas Kebajikan


KUALA TERENGGANU - Muslimat PAS akan meningkatkan ilmu dan kemahiran kepada  para petugas kebajikan supaya dapat berkhidmat secara lebih baik. 

Senat AS Sahkan Muslim Sebagai Duta Kebebasan Beragama


Senat Amerika Syarikat (AS) meluluskan pelantikan Rashad Hussain untuk berkhidmat sebagai Duta Besar untuk Kebebasan Beragama Antarabangsa

20 Disember 2021

Khidmat Malaysia Hulu Bergerak Lebih Lancar


HULU TERENGGANU - Dengan sedikit sebanyak, kewangan yang ada, Khidmat Malaysia Hulu Terengganu akan dapat bergerak dengan lebih baik

'Ameerah Ride' Agih Telekung


KEMAMAN - Program 'Ameerah Ride',  konvoi bermotosikal Ameerah masuk kampung, singgah di rumah wanita muda di sekitar Kampung Pasir Gajah.

19 Disember 2021

Banjir Pasir Raja Mulai Surut


 KUALA TERENGGANU -  Air bah yang melanda sejak semalam, akibat hujan lebat yang turun beberapa hari lalu di Kampung Pasir Raja Hulu Dungun, mulai surut pada pagi ini.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...