05 April 2014

Kehadiran Ramai Gambarkan Sentuhan Perjuangan Allahyarham

solat jenazah ustaz awang jidin4
Sentuhan Allahyarham Ustaz Awang Abu Bakar mendidik rakyat untuk berjuang menegakkan agama Allah digambarkan dengan kehadiran yang ramai menziarahi jenazahnya.

04 April 2014

Lebih Seribu Mengiringi Perjalanan Terakhir Allahyarham Ustaz Awang Nasiruddin

solat jenazah ustaz awang jidin1KUALA NERUS – Lebih seribu orang hadir menziarahi danmenunaikan solat jenazah mantan Ketua dewan Ulamak PAS Terengganu Allahyarham Ustaz Awang Nasiruddin Abu Bakar di masjid Taqwa Batu Enam dekat sini pada Jumaat 4 April.

03 April 2014

Kerajaan Negeri, Pejabat Tanah Diminta Jelaskan Bagaimana Tanah Milik Penduduk Jadi Tanah Rezab Kerajaan

kamaruzzaman A WahabMARANG – Kerajaan negeri Terengganu dan pihak berkuasa Pejabat Tanah Daerah Marang diminta menjelaskan bagaimana Projek Cadangan Melebarkan Laluan F3 Jalan Kuala Terengganu – Kuantan Dari Kampung Kolam Marang Ke Rantau Abang Dungun di Kampung Pasir Putih melibatkan tanah kerajaan sebagaimana didakwa oleh Menteri Besar.

02 April 2014

Selepas Denggi, TB Juga Dilaporkan Meningkat

Fakta TB trg1KUALA TERENGGANU – Selepas diserang demam denggi yang luar biasa, Terengganu dilapor mencatatkan 770 kes batuk kering (TB) pada tahun lepas, meningkat lima peratus daripada 733 kes yang dilaporkan dalam tempoh yang sama tahun 2012.

01 April 2014

Sudah Tiba Masanya…….

jubilee emas mulimat1MARANG – Ketua Dewan Muslimat PAS Malaysia, Siti Zailah Mohd Yusof berkata sudah tiba masa Umno dan kerajaan Barisan Nasional (BN) mesti dijatuhkan dari tampuk pemerintahan negara ini.

31 Mac 2014

Unit Amal Bantu Siapkan Surau

surauMARANG – Jabatan Amal adalah satu nama yang sinonim dengan kerja-kerja kebajikan bagi membantu masyarakat tanpa mengira faktor politik, agama, bangsa serta status dan sentiasa di hadapan apabila bantuan diperlukan masyarakat.

30 Mac 2014

Berhimpun Depan Resort; MB Gagal Selesai Masalah Pekerja ‘Taaras’

taras protesSETIU – Penduduk Pulau Redang kesal kerana kehadiran Menteri Besar Terengganu Dato’ Seri Ahmad Said ke pulau percutian itu, gagal menyelesaikan masalah yang membelenggu para pekerja sebuah pusat percutian.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...