20 Mei 2022

Kerajaan PAS Tidak Menoleh Ke belakang


KUALA TERENGGANU - Kerajaan PAS Terengganu tidak berpaling ke belakang, mengungkit-ungkit perkara yang sudah berlalu dan menuding ke mana-mana arah mencari 'kambing hitam'. 

18 Mei 2022

Pertempuran Meletus Sambut PM Baru


 Pertempuran meletus di bahagian berlainan ibu kota Libya Tripoli pada Selasa selepas kerajaan yang diluluskan parlimen, diketuai oleh Fathi Bashagha, memasuki bandar itu.

Memperingati Sykes-Picot Dan Nakbah Tanda Ajal Negara Haram Israel


Palestin dirompak dengan rakus semata-mata bagi menubuhkan negara Israel secara haram. Tanah suci itu dirampas daripada umat yang benar-benar berhak, seterusnya diberikan kepada golongan yang tidak berhak dari segi agama dan sejarah selepas tamat dua Perang Dunia.

Hizbullah Dan Sekutunya Kalah


Hizbullah yang disokong Iran dan sekutunya telah kehilangan majoriti mereka di parlimen Lubnan selepas keputusan pilihan raya umum negara itu diumumkan.

Jagalah Hubungan Sesama Ahli


Oleh:Amirullah Mansor 

DUNGUN - Anggota Jabatan Amal Kawasan Dungun (JAKD) diingatkan agar sentiasa menjaga dan memelihara hubungan erat dalam berjemaah sesama mereka juga ahli Parti Islam Se-Malaysia(PAS) . 

17 Mei 2022

PAS Tubuh Jawatankuasa Khas Tangani Masalah Air


SETIU - Satu Jawatankuasa Khas bagi membantu penduduk yang terkesan dengan masalah dengan mengagihkan  air bersih setiap hari.

16 Mei 2022

Rasulullah Model Guru Unggul


KUALA TERENGGANU - Nabi Muhammad, Rasulullah SAW menjadi model contoh guru paling unggul di dunia kerana menyelamatkan manusia dari kegelapan jahiliah kepada cahaya Islam.

Sekali Jadi Guru, Selamanya Adalah Guru


SELAMAT HARI GURU!

Oleh: Dr Riduan Mohamad Nor.

Puluhan mesej semenjak dinihari lagi menebar kasih sayang dan menyubur ukhuwwah, ucapan selamat hari guru dan ucapan terimakasih kerana pernah mendidik dan kekal untuk mendidik.

Peristiwa Nakba: Apa Yang Berlaku Di Palestin Pada Tahun 1948?

 


Setiap tahun pada 15 Mei, rakyat Palestin di seluruh dunia meemperingati peristiwa Nakba, atau malapetaka, merujuk kepada pembersihan etnik Palestin pada tahun 1948.

Sambutan Aidilfitri Lebih Manis


KUALA TERENGGANU - Sambutan Aidilfitri pada tahun ini lebih manis kerana ia bersamaan dengan ulang tahun keempat pemerintah PAS Terengganu. 

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...