31 Disember 2022

Umno Sedang Hanyut

 


Sekiranya dibaca tentang sejarah penubuhan UMNO dan perlembagaannya, secara terang-terangan mereka merupakan sebuah parti yang mewakili orang Melayu Islam dan bumiputera bukan Islam (orang asal Malaysia), kategori yang termasuk suku kaum dari Malaysia Timur. Kesemua mereka boleh menyertai parti itu. 

Alex Kekal Berjuang Bersama DHPP


KUALA TERENGGANU - Anggota Dewan Himpunan Pendukung PAS (DHPP) Terengganu, Alex Chan Foo Yew membuat keputusan, kekal berjuang bersama organisasi 'non-muslim' PAS itu. 

Pengurusan 'Supply Chain' Penting


KUALA TERENGGANU - Penyelesaian pengurusan rantaian bekalan (Supply Chain) membolehkan pengawasan aliran barangan daripada pembekal melalui pembuatan ke tangan pelanggan. 

29 Disember 2022

UNRWA Hadapi Krisis Kewangan Paling Teruk

 

Agensi Bantuan dan Kerja Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Pelarian Palestin (UNRWA) berdepan krisis kewangan paling teruk dalam beberapa tahun kebelakangan ini, kata seorang pegawai PBB pada hari Rabu.

28 Disember 2022

Pelajar Tahfiz Darul Bayan Berdepan Detik Cemas Hadapi Banjir


DUNGUN - Seramai 90 pelajar tahfiz dan enam guru Madrasah Darul Bayan Pondok Pinang Merah berdepan detik cemas apabila madrasah mereka yang terletak berhampiran Sungai Paka, di sini dinaiki air secara mendadak dalam kejadian pada 
20 Dis lepas.

PAS Kedah Sumbang RM30,000 Sebagai Tanda Balas Budi


 KUALA TERENGGANU – Badan Perhubungan PAS Negeri Kedah (PAS Kedah) menyumbang sebanyak RM30,000 sebagai tanda balas budi bagi operasi pasca banjir di negeri ini.

27 Disember 2022

100 Juta Orang Kehilangan Tempat Tinggal Di Seluruh Dunia Pada 2022

 

Seratus juta orang di seluruh dunia terpaksa meninggalkan rumah mereka pada 2022 dan PBB terus membantu mereka yang memerlukan dalam pelbagai cara, kata UNHCR, agensi pelarian PBB, pada Isnin.

Usaha Cuci 1000 Rumah Dilanda Banjir Berterusan


KUALA NERUS - Inisiatif mencuci 1000 unit rumah teres di Taman Desa Tanjung Damai (TDTD) yang terlibat dengan bencana banjir diteruskan sehingga selesai. 

26 Disember 2022

RM25K KHIDMAT Johor Untuk Mangsa Banjir DUN Rantau Abang


DUNGUN - Pengurusan Kecemasan & Bencana Malaysia(KHIDMAT Malaysia) Johor yang dihantar membantu mangsa - mangsa banjir di DUN Rantau Abang turut menyumbangkan barang-barang yang bernilai lebih RM25,000

25 Disember 2022

Kerah Turun Misi Bantuan Banjir


BESUT - Empat entiti di bawah PAS dikerah turun dalam misi membersihkan rumah-rumah yang dilanda banjir di kawasan Hulu Besut selama tiga tiga hari.

NGO Sumbang 1000 Kilogram Beras Untuk Mangsa Banjir


KUALA TERENGGANU - Badan Bukan Kerajaan (NGO) tampil menghulurkan sumbangan 1000 kilogram beras daripada derma orang ramai untuk mangsa banjir di negeri ini.

Terima Kasih Kepada Semua

 


BESUT - PAS mengucapkan terima kasih kepada semua pihak yang membantu, memberikan sumbangan dan membersihkan kawasan terkesan dengan banjir besar pada minggu lalu.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...