22 Julai 2023

Hamas Gesa Pemuda Palestin Memperhebatkan Tentangan terhadap Penjajah


Hamas menggesa para pemuda Palestin untuk memperhebatkan penentangan dan konfrontasi mereka terhadap tentera Israel dan peneroka haram menggunakan segala cara yang mungkin.

Program Anjuran Ameerah Terima Sambutan Memberangsangkan


 Oleh: Nabilah Isa

DUNGUN - Kalau dahulu program yang dianjurkan oleh Ameerah (Muslimat Muda PAS) sukar untuk menarik penyertaan wanita muda tetapi akhir-akhir ini sambutan amat memberangsangkan. 

21 Julai 2023

Perbandingan Madani Rasulullah SAW Dan Madani Pakatan Harapan


 Bersempena dengan peristiwa hijrah Rasulullah SAW yang bersejarah kepada umat Islam, perlulah diambil teladan daripada negara masyarakat madani yang telah ditegakkan oleh Baginda Nabi SAW. 

Musim Tengkujuh Pakistan; 101 Terbunuh, 180 Cedera


Kira-kira 101 orang terbunuh dan 180 yang lain cedera semasa musim tengkujuh yang berterusan bermula dari 25 Jun hingga kini di seluruh Pakistan, kata Pihak Berkuasa Pengurusan Bencana Negara (NDMA).

Kerajaan Putrajaya Sekarang Penipu

 


DUNGUN - Rakyat Malaysia diingatkan tidak terpedaya dengan tipu daya kerajaan yang menguasai Putrajaya sekarang, yang disifatkan sebagai 'kerajaan penipu'.

20 Julai 2023

Lebih Agresif Mantap Kerja PRN


Oleh ; WR Siti Salmah Binti Abd Salam

BESUT – Seluruh anggota dan Ahli Jawatankuasa Muslimat perlulah lebih agresif memantapkan kerja kempen bagi menghadapi Pilihan Raya Negeri (PRN) tidak lama lagi. 

19 Julai 2023

Islam Ditakuti Kerana Adilnya


Sebenarnya apa yang dijadikan hujah oleh pembawa agenda Islamofobia hanyalah suatu propaganda yang akan terhapus sendiri apabila semua pihak mengkaji ajaran Islam secara jujur dan menyeluruh. Lebih nyata lagi, apabila Islam berpeluang dilaksanakan dalam lapangan politik berkuasa memerintah negara. 

18 Julai 2023

PRK Kuala Terengganu : InsyaAllah Amzad Akan Menang Bergaya

Pada PRU-15, Ahmad Amzad memenangi kerusi Parlimen Kuala Terengganu dengan memperoleh majoriti 40,907 undi selepas menewaskan tiga pencabar lain termasuk Mohd Zubir.

 KUALA TERENGGANU - PAS yakin, penyandang kerusi Parlimen Kuala Terengganu (P036) Datuk Hj Ahmad Amzad Hashim akan mencapai kemenangan bergaya pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Kuala Terengganu.

Sentiasa Semaikan Kasih Sayang


Oleh : Mujahidah Solehah Wan Azhar

BESUT - Pasangan suami isteri perlu sentiasa melazimi sikap positif untuk menyemai dan menyuburkan perasaan kasih sayang dalam sesebuah keluarga yang telah dibina.

Bangsa Melayu Hebat Ditunjangi Islam

 


Oleh : Fatimah Din 

MARANG - Bangsa Melayu apabila ditunjangi dengan Islam  akan menjadi kaum yang hebat dan  tidak boleh dipandang lekeh. 

17 Julai 2023

Tangguh Projek Mega: Kerajaan PAS Betul!"Kalau ada lagi bas amfibia itu letak di Jambatan Angkat, pamer kat situ sebelum PRN ni,
KUALA TERENGGANU - Tindakan kerajaan PAS Terengganu tidak melaksanakan sebarang projek mega, sebaliknya meneruskan dan membaik pulih pembangunan kerajaan sebelumnya adalah satu langkah yang tepat. 

16 Julai 2023

Afghanistan Akan Mencapai Tahap Sara Diri


Afghanistan akan mencapai tahap sara diri dalam pertanian ketika usaha sedang dijalankan untuk membantu negara itu menghilangkan pergantungan import. 

Jentera ARC Siap Siaga Hadapi PRN Penuh Semangat

 


KUALA TERENGGANU - Kelab Permotoran Alternatif (ARC) kini bersemangat serta dalam keadaan bersiap siaga menerima apa jua arahan parti untuk turut membantu menyumbang tenaga dalam membantu kemenangan PAS pada Pilihan Raya Negeri (PRN) Kali ini.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...