27 Jun 2014

‘Bulan Tarbiyah’ ; Didik Umat ‘Meniti’ Ramadhan Dengan Taqwa


MARANG – PAS Terengganu telah melancarkan satu program bagi memeriahkan lagi sambutan kehadiran bulan mulia yang dinanti-nantikan oleh semua umat Islam, iaitu Ramadhan al-Mubarak.
Melalui Program ‘Ramadhan Bulan Tarbiyah’ aktiviti disusun sepanjang bulan yang ‘berkat’ tersebut bagi membantu seluruh ahli dan penyokong PAS mencapai objektif, lahir sebagai insan bertaqwa, seusai Ramdahan kelak.

NGO Sepakat Gerakkan Kebangkitan Rakyat


KUALA NERUS – Kesemua enam NGO yang terlibat dengan program ‘Forum Pentas Isu Rakyat’ sepakat menggerakkan kebangkitan bagi menuntut perubahan demi kepentingan rakyat.

Presiden Gerakan Anak Terengganu Insaf (GANTI) Haji Ahmad Amzad Hashim menyfatkan program yang diadakan pada 26 Jun di pekan Batu Enam dekat sini, berjaya mengenengahkan isu berkaitan usahawan Melayu, tanah, pembangunan, royalti, pendidikan dan mahasiswa

26 Jun 2014

AP Kuala Nerus Luangkan Masa Bertemu Rakyat


KUALA NERUS – Pada 23 dan 25 Jun yang lalu, Pusat Khidmat Parlimen Kuala Nerus menganjurkan program Jalinan Kasih : YB di Hati Rakyat di sekitar Kuala Nerus.
Ahli Parlimen Kuala Nerus Dato’ Dr Mohd Khairuddin B Aman Razali at-Takiri turut bersama menjayakannya.

25 Jun 2014

Mantan YDP Besut Meninggal Dunia


 

KUALA TERENGGANU – Selepas dua hari almarhum Ustaz Abu Bakar Chik meninggalkan kita, rakan seperjuangannya, mantan Yang DiPertua PAS Jerteh Ustaz Abdul Latif Muhamad pula menyambut panggilan Yang Maha Esa.

Beliau yang juga bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Jerteh telah meninggal dunia di Hospital Kota Bharu pada jam 3.30 pagi tadi.

23 Jun 2014

Pemergian Ustaz Abu Bakar Chik ; Kehilangan Besar Buat Gerakan Islam

 PAS Pusat merakamkan ucapan takziah kepada isteri dan ahli keluarga Almarhum Ustaz Datuk Abu Bakar Chik yang telah pulang ke rahmatullah pada pagi ini.


“Sesungguhnya pemergian beliau adalah amat mengejutkan, merupakan suatu kehilangan besar bukan sahaja kepada parti tetapi kepada dunia gerakan Islam seluruhnya.

22 Jun 2014

MTD Bukit Payong Tingkat Usaha Kukuh Kewangan


MARANG – Dalam setiap organisasi, kekuatan yang sangat penting dan ditekankan dengan serius ialah hal berkaitan kewangan kerana dengan kewangan yang kukuh, akan memastikan banyak program akan dapat dilaksanakan.

PAS juga tidak terkecuali dalam hal ini, selain daripada menerima sumbangan derma dari ahli-ahli dan juga golongan-golongan yang bersimpati dengan perjuangannya, PAS juga mempelbagaikan sumber kewangannya.

Cakna YB Tepoh Meriah


KUALA NERUS – Pusat Khidmat ADUN Tepoh dengan kerjasama Jawatankuasa UPU Padang Nenas telah berjaya menganjurkan Program YB Cakna Rakyat di Padang Bola, Kg Gong Datuk, Mengabang Telipot.
 
 
 

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...