05 Februari 2011

Mangsa ombak besar; kerajaan mesti bertanggungjawab


http://www.buletinonline.net/images/stories/berita40/ombakbesar1.jpgChukai, KEMAMAN –  Kerajaan Umno dan Barisan Nasional (Umno-BN) negeri Terengganu mesti bertanggungjawab sekiranya berlaku malapetaka yang lebih serius kepada lima keluarga yang terlibat dengan kejadian ombak besar.

Pengarah Majlis Tindakan DUN Chukai, Haji Hanafiah Mat berkata kerajaan gagal mengambil tindakan memindahkan 34 mangsaomabak besar ke tempat yang lebih selamat dan terus mendedahkan mereka kepada risiko.

Empat demonstrasi solidariti bersama kebangkitan rakyat Mesir


http://buletinonline.net/images/stories/berita40/demomesirtrg.jpgKUALA TERENGGANU - Empat domonstrasi di empat lokasi berasingan diadakan di negeri Terengganu bagi menunjukkan sokongan kepada kebangkitan rakyat Mesir

Di Masjid Titian Baru, Presiden PAS Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang mengajak seluruh rakyat Malaysia dan umat Islam seluruh dunia, bersama-sama jutaan rakyat seluruh Mesir yang berhimpun di Dataran Tahrir Kaherah

04 Februari 2011

100 warga emas kaum Tionghua dapat 'limau dan angpau' PAS

http://buletinonline.net/images/stories/berita40/serenarantauabang1.jpgDUNGUN - Lajnah Perpaduan Nasional PAS Kawasan Dungun telah berjaya menghapuskan halangan 'persepsi' dikalangan masyarakat Tionghua di kawasan ini yang selama ini menyebabkan mereka menjauhkan diri daripada program-program yang dianjurkan oleh PAS.

Sehubungan itu, bersempena sambutan Tahun Baru Cina tahun ini, Pengerusi Lajnah tersebut, Puan Serena Lim Abdullah berkata, seramai lebih 100 orang warga emas berketurunan Tionghua di dalam kawasan Dungun telah di ziarahi oleh Lajnah terbabit.

03 Februari 2011

Gong Xi Fa Cai


Huan.... huan.... huan...... Terus Lakukan Perubahan!


http://buletinonline.net/images/stories/berita40/tokgurucny1a.gifUcapan Selamat tahun baru Cina Oleh Presiden PAS
Parti Islam SeMalaysia (PAS) ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan selamat Tahun Baru Cina kepada seluruh rakyat Malaysia berbangsa Cina. Masyarakat Cina di Malaysia yang merupakan komuniti kedua terbesar di negara ini, merupakan juga penyumbang besar kepada pembinaan negara Malaysia.

Tahun Baru Cina yang biasanya dimulakan dengan semangat kekeluargaan dengan majlis makan besar setiap anggota keluarga merupakan sesuatu yang sangat baik ke arah membina masyarakat yang sejahtera. Di tengah kemelut masyarakat Malaysia yang berhadapan dengan keruntuhan moral dan jenayah yang parah, yang antaranya juga berpunca daripada keruntuhan institusi keluarga, masyarakat Cina tampil membawa budaya baik iaitu ‘makan besar’ yang merapatkan semangat kekeluargaan.

02 Februari 2011

Harapan 'PAS Ganti Umno' di Terengganu Semakin Cerah


http://buletinonline.net/images/stories/berita40/IMG_0897.JPG"Islam PAS dan Islam Umno memang berbeza"
CHUKAI
- Harapan rakyat negeri Terenganu untuk menikmati kehidupan yang selesa semakin cerah apabila gagasan 'PAS Ganti Umno' semakin menjadi kenyataan.

Pengarah Majlis Tindakan DUN Chukai, Haji Hanafiah Mat berkata penerimaan baik seluruh rakyat khususnya kaum Tionghua, menunjukkan mereka sudah tidak mahu lagi diperintah oleh Umno dan Barisan Nasional (BN).

"Dalam tiga puluh orang yang yang saya temui, hanya seorang sahaja yang 'acuh tak acuh', dua puluh sembilan lagi memberikan sokongan yang diluar dugaan,"ujarnya

01 Februari 2011

Penduduk Gelugor Raja Bantah Pengambilan Balik Tanah


http://buletinonline.net/images/stories/berita40/demogelugorraja.JPGKUALA TERENGGANU - ‘Jangan Jadi Pelarian Negeri Sendiri’, ‘Dok Leh Lok Doh…Punoh’ dan ‘Kembali Hak Kami’ adalah antara slogan yang dipaparkan oleh 500 penduduk dalam demonstrasi penduduk Gelugor Raja kelmarin.

Mereka membantah tindakan kerajaan Umno-Barisan Nasional (Umno-BN) Terengganu dibawah kepimpinan Menteri Besar, Dato’ Seri Ahmad Said, yang mengambil balik tanah mereka dengan harga yang rendah.

Menurut mereka, antara kampung terbabit Kampung Pak Pa, Kampung Gelugor Raja Masjid, Kampung Gelugor Raja, Kampung Tok Jamal dan Kampung Panji.

31 Januari 2011

Ahmad 'sambung nyawa' Pak Rosli


http://buletinonline.net/images/stories/berita40/umnor.jpg- Pelantikan baru tidak kukuhkan UMNO
KUALA TERENGGANU
– PAS tidak melihat pelantikan baru beberapa jawatan penting dalam Badan Perhubungan UMNO Terengganu akan memperkukuhkan kembali parti itu yang sebelum ini mengalami pergolakan dalaman.

Bahkan, perlantikan Dato' Rosli Hassan sebagai Pengarah Strategi, dilihat umpama 'menyambung nyawa' politik kepada beliau yang sudah dianggap 'lupus tempoh'.

Ketua Pemuda PAS Terengganu, Ustaz Mohd Nor Hamzah berkata, pemilihan Ahmad Razif Abdul Rahman, Datuk Rosli Mat Hassan, Datuk Za’abar Mohd Adib dan Datuk Tengku Putera Tengku Awang tidak membawa perubahan.

Walaupun BN menang, Sasaran Muhyidin Gagal


http://buletinonline.net/images/stories/berita40/golongan%20muda%20cemplak5.jpgKUALA TERENGGANU - Secara rasminya, calon Umno-Barisan Nasional (Umno-BN), Mohd.Azahar Ibrahim berjaya mempertahankan kerusi DUN Tenang dengan 6,699 undi.menewaskan calon PAS-PR, Normala Sudirman yang memperolehi 2,992 undi.

Bagaimanapun, majoriti 3,707 undi ini gagal mencapai sasaran Timbalan Pengerusi BN, yang juga Timbalan Perdana Menteri Muhyiddin Yassin yang mahukan majoriti 5,000 undi.

Menurut Pengarah Kontinjen PAS Terengganu, Ariffin Deraman, ia menunjukkan hasrat 'sombong dan bongkak' Muhyidin dinafikan dengan kerja kuat petugas PAS dan Pakatan Rakyat serta pertolongan dari Allah SWT.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...