06 Julai 2012

Pemuda Hamas kunjungi Presiden PAS


MARANG - Sekumpulan pemuda dari pergerakan Hamas diketuai oleh Pegawai Khas kepada Perdana Menteri Palestin, Ismail Haniyeh berkunjung ke rumah Presiden PAS, Dato’ Seri Abdul Hadi Awang, di Rusila, Marang, pada Jumaat 6 Julai.

Menurut Dr Mohd Awni Abu Habib beliau dan para pemuda tersebut adalah dari wilayah yang dikepung Gaza, mewakili sebuah badan NGO berteraskan kebajikan, Persatuan Kebajikan Palestin (Palestine Charity Association).

Menjelang PRU-13; Umno-BN Terus Menekan Rakyat Demi Mengekalkan Kuasa


KUALA TERENGGANU – Parti Umno dan Kerajaan Barisan Nasional (BN) semakin ‘tersepit’ dan sanggup melakukan pelbagai tindakan ‘melampau’ menghadapi kebangkitan rakyat dalam saat semakin hampir kepada pilihanraya umum ke-13 (PRU-13).

Sokongan rakyat yang semakin ‘terhakis’ kepada Umno-BN mendesak parti tersebut secara berterusan menggunakan senjata fitnah dan ‘adu domba’.

03 Julai 2012

80 Orang Bekas Ahli Umno Masuk PAS Terima Sijil Keahlian


- Haji Wahid Dedah Belanja Bina Lapangan Terbang Hampir 1 Bilion
KUALA NERUS – Pesuruhjaya PAS Terengganu Haji Mohd Abdul Wahid Endut menyerahkan  sijil keahlian PAS kepada Ketua PAS Cawangan Kampung Banggol Donas, Ustaz Mohd Zahib Mohad Zain,
dalam satu majlis ceramah sempena meraikan penerimaan sijil tersebut di kampung terbabit pada Isnin 2 Julai.

Dakwa Amil Yang Dituduh Tidak Amanah Sekiranya Benar!


MARANG - PAS menggesa kerajaan negeri Terengganu khususnya Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (MAIDAM) agar membawa amil-amil yang tidak amanah ke muka pengadilan untuk didakwa.

Ketua Dewan Pemuda PAS Terengganu YB Ustaz Mohd Nor Hamzah berkata sekiranya benar sebagaimana yang didakwa, kerajaan negeri dan MAIDAM tidak harus berdiam diri kerana ia melibatkan kepentingan orang ramai.

02 Julai 2012

Umno Jangan Tipu, Rakyat Sudah Tahu!

KUALA TERENGGANU - Umno dan kerajaan Barisan Nasional (BN) diberi ingatan, mereka tidak selamanya boleh melakukan pembohongan serta menipu rakyat, kerana rakyat telah mula sedar akan kepincangan serta kegagalan Umno-BN mentadbir urus negara selama lebih 50 tahun lalu.

Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata, memilih pemimpin adalah amanah dan pilihan raya merupakan hak bagi rakyat untuk memilih kepimpinan serta kerajaannya.

01 Julai 2012

Anak Muda Terengganu Sudah Bersedia Bersama PAS Mara ke Putrajaya


MARANG – Anak-anak muda Terengganu menjawab dengan jelas dan tegas, mereka telah bersedia untuk menjatuhkan kerajaan Umno dan Barisan Nasional secara demokratik pada pilihanraya umum yang ke-13 akan datang.

Mereka yang menyertai sesi ‘Xpresi Hijau Menuju Putrajaya’ berkata demikian ketika ditanya oleh Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia, Ustaz Nasruddin Hassan.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...