22 Februari 2014

Seleweng Aqidah; PAS Mahu Kassim dan Tun Mahathir Diambil Tindakan

bantahan kassim ahmad1Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu, telah membuat satu laporan polis terhadap kenyataan Kassim Ahmad yang bercanggah dengan aqidah Ahli Sunnah Wal Jamaah.

Jemaah Surau Kampung Undang Bekerjasama Pindahkan Surau

MARANG – Sekumpulan kira-kira 30 orang jemaah Surau Kampung Undang bersama-sama bergotong-royong memindahkan sebuah surau lama di kampung mereka Jumaat lalu.

21 Februari 2014

Dua Program ‘Mega’ PAS Terengganu

KUALA TERENGGANU – Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu akan menganjurkan dua program ‘mega’ peringkat negeri Terengganu pada bulan Mac dan April akan datang.

Pengorbanan ‘Pak Guard’ Menjaga Anak-anak dan Harta benda Sekolah Dihargai

cikgu alias pak guard1DUNGUN – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Rantau Abang, Cikgu Alias bin Harun melahirkan rasa bersyukur kepada ALlah dan terima kasih kepada semua pengawal keselamatan atau yang lebih ‘glamour’ dengan panggilan ‘Pak Guard’.

20 Februari 2014

‘Wakil Rakyat Orang Mati’??

van khidmat dungun1DUNGUN – Bagai sudah lali dengan gelaran yang dilempar dari pihak lawan, YB Ustaz Wan Hassan Mohd Ramli, Yang DiPertua PAS Kawasan Dungun, mengambil sikap senyum dan tiada kisah dengan semua ini, baik dari lawan atau kawan.

Bekas Guru, Pensyarah Sokong Mansuh PBS, Turun Untuk ‘Demo’ Aman

KUALA TERENGGANU – Lebih ramai di kalangan aktivis sektor pendidikan negara tampil memberikan pandangan scara jujur tentang perlaksanaan Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS).

19 Februari 2014

Muhyiddin Harap Mangsa Kebakaran Bersabar

Muhyiddin Rahid ziarah1HULU TERENGGANU – Sebuah rumah Taman Perumahan Awam Kos Rendah di kampung Tok Randok Ajil dekat sini telah terbakar kira-kira pada jam 8.00 pagi Ahad, 16 Februari.

Rumah tersebut yang didiami seorang ibu tunggal Zubaidah Ismail, 42 dan anaknya, Nurul Fatihah Che Jusoh, 15, musnah disambar api ketika wanita tersebut keluar bekerja.

18 Februari 2014

Longkang Jadi ‘Perangkap’ Maut

Longkang perangkap mautDUNGUN – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Rantau Abang Ckgu Alias Harun menggesa pihak Majlis Perbandaran Dungun (MPD) mengambil tindakan segera membaikpulih longkang di jalan menuju Kampung Serdang dekat sini.

Sistem perparitan itu, katanya, kini menjadi lubang perangkap maut, yang sedang menunggu mangsa untuk menjadi korban.
Beliau berkata, longkang pinggir jalan terbabit menjadi ancaman kepada rakyat yang, menjadi pengguna jalan itu.

17 Februari 2014

Mayat ADO Kuala Terengganu Ditemui

mayat wan hariff1KUALA TERENGGANU – Mayat Penolong Pegawai Daerah (ADO) Pejabat Tanah Kuala Terengganu, Wan Hariff Rafany Wan Muda, 35, yang dilaporkan hilang sejak malam hari Jumaat (14 Februari), telah ditemui di sungai Kampung Tajin Kuala Berang.

Bomba memaklumkan pihaknya menerima panggilan telefon jam 11.50 pagi ini dari orang awam, dikatakan seorang pemancing, melaporkan kejadian itu.

PAS Akan Tentang Politik Perkauman

KUALA TERENGGANU – Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang member jaminan kepada seluruh rakyat khususnya kaum Tionghua, PAS tidak akan mengikut rentak Umno-BN dan akan menentang politik perkauman.

Beliau mengajak masyarakat pelbagai kaum, supaya jadikansemangat hidup bermasyarakat sebagai satu cara untuk bersatu padu dan tolong menolong antara satu sama lain.

PAS Yakin Kembali Ke Darul Iman Dengan Semangat dan Setia Kawan Warga Tionghua

IMG_6221KUALA TERENGGANU – Pesuruhjaya PAS negeri Terengganu, YB Ustaz Satiful Bahri Mamat mengucapkan ribuan terima kasih dan syabas kepada kaum Tionghua yang berani hadir ke Majlis Makan Malam Sempena Tahun Baru Cina yang dianjurkan parti itu.

Beliau berkata, majlis seperti itu merapatkan lagi PAS dengan masyarakat berbilang kaum, sekaligus menggagalkan usaha Umno dan Barisan Nasional (BN) yang cuba memecahbelahkan masyarakat.

16 Februari 2014

DEMI Seru NGO Lahirkan Masyarakat Peduli

yahaya ali
KUALA TERENGGANU – PAS Negeri Terengganu (BPPNT) telah menubuhkan Badan Penggerak Demokrasi dan Mobilisi Rakyat (DEMI) bagi menangani kehidupan rakyat semakin tercabar kini, yang menganca masyarakat.

Menurut Timbalan Pesuruhjaya II PAS Terengganu Haji Yahaya Ali ia adalah kerana kejahilan ummah, hiburan melampau, kebajikan rakyat terabai, hak pengguna tidak terbela, penyalahgunaan kuasa dan rasuah.

Pemuda PAS Gerakkan Kesedaran Bahaya ‘Wabak Denggi’

Hishamuddin gotong royong1aKUALA NERUS – Dewan Pemuda PAS Kuala Nerus mengadakan gotong-royong bersama dengan PAS cawangan Gong Badak bagi meyemarakkan budaya kemasyarakatan dan dalam usaha menyedarkan masyarakat tentang bahaya wabak denggi.

Ketua Pemuda PAS Kuala Nerus yang juga Ahli Dean Undangan Negeri (ADUN) Tepoh, Ustaz Hishamuddin Abdul Karim wabak tersebut semakin meningkat, bukan sahaja di negeri Terengganu malah di seluruh Malaysia.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...