26 April 2014

Tukar MB, Umno Jangan Cari ‘Kambing Hitam’!

MARANG – Umno Terengganu sewajarnya menyelesaikan masalah dalaman mereka dengan baik dan berlapang dada tanpa mengheret pihak lain menjadi ‘kambing hitam’, dalam kancah permasalahan mereka.

25 April 2014

Pemuda Anjur Himpunan Pra Bantahan GST 1 Mei, Hari Ini

KUALA TERENGGANU – Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu (DPPNT) mengeluarkan kenyataan lewat malam semalam Khamis 24 April, menyeru ahli dan para penyokong serta orang ramai mengadakan himpunan Pra Bantahan GST dan Kenaikan Harga Barang yang akan diadakan di Kuala Lumpur pada 1 Mei depan.

24 April 2014

Rumah Hangus; ADUN Minta JKM Bantu Segera

mohd nor hamzah ziarah kebakaranMARANG – Satu kebakaran yang melibatkan sebuah rumah kediaman berlaku di Kampung Laut yang mengakibatkan ianya hangus hampir keseluruhan daripada struktur rumah berkenaan.
Mangsa Noryatimah Mahmud yang ditemui berkata ketika kejadian dia berada di tempat kerjanya di Pasar Payang dan menerima panggilan daripada jirannya kira-kira jam 3.15 petang.

23 April 2014

Pemuda Kerah Semua Ahli Dan Penyokong Turun Pada 1 Mei

KUALA TERENGGANU – Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu (DPPNT) telah mengerahkan semua ahli dan penyokongnya untuk turun bagi menyertai Himpunan Bantah GST dan Kenaikan Harga Barang yang akan diadakan di Dataran Merdeka Kuala Lumpur pada 1 Mei depan.

22 April 2014

SAR Kesal Jabatan Kesihatan Tolak Permohonan Khidmat

Dr Azman IbrahimBESUT – Sekolah agama rakyat (SAR), Maahad Tahfiz Wat Ta’alim Matlain Badrin (MTTMB), kesal pihak Jabatan Kesihatan menolak permohonan sekolah itu untuk memberikan khidmat kesihatan kepada orang ramai, sempena majlis ulang tahun penubuhan sekolah tersebut.
Timbalan Pengerusi Ahli Lembaga Pengarah MTTMB Dr Azman Ibrahim berkata, ada pihak yang menghantar mesej kepadanya, mempertikaikan beliau yang membuat teguran ‘terbuka’ melalui laman sosial.

21 April 2014

Pemuda Gesa Segerakan Pembinaan Kompleks PAS Terengganu

KEMAMAN – Ketua Dewan Pemuda PAS Dungun Sheikh Mohd Hanafi bin Abdul Aziz menggesa Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu agar menyegerakan pembinaan Kompleks PAS Negeri.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...