12 Februari 2011

Cegah maksiat dan kegiatan tidak bermoral

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita40/himpit2011a.jpg- sama seperti menentang rasuah dan penyelewengan kuasa
KUALA NERUS
- Pemuda PAS menegaskan bahawa golongan muda lelaki dan wanita merupakan agen yang membawa perubahan dalam negara.

Ketua Pemuda PAS Pusat, Ustaz Nasaruddin Hassan mengajak anak-anak muda Islam membuat perubahan menentang kegiatan tidak bermoral dan kemaksiatan sebagaimana mencegah kemungkaran lain.

“Kita (Pemuda) sedar bahawa anak-anak muda baik lelaki dan wanita adalah agen perubahan yang diharapkan berlaku dalam negara ini.

11 Februari 2011

Sudah tiba masanya kepada seluruh rakyat Kuala Nerus

http://buletinonline.net/images/stories/berita40/istanaadunbnumno.jpg- Untuk bangkit menolak Umno dan Barisan Nasional
KUALA NERUS - Sempena program HIMPIT 2011 dan PAS Ganti Umno pada hari ini 11 Februari, amat wajarlah seluruh rakyat Kuala Nerus menunjukkan sikap dan jati diri mereka yang tulin, dengan memberi isyarat yang jelas kepada Umno-BN, "cukuplah'.

Sudah ribuan juta projek-projek yang dicurahkan ke dalam kawasan Parlimen Kuala Nerus sejak Umno dan Barisan Nasional (Umno-BN) mengambil alih pemerintahan daripada PAS pada tahun 2004

(Gambar; Istana ADUN Tepoh - klik gambar untuk besarkan)

10 Februari 2011

'Parkir Mad Said' Lawan 'Parkir Guan Eng'

http://buletinonline.net/images/stories/berita38/parkirlawanparkira.gifKUALA TERENGGANU - Menteri Besar Terengganu, Dato' Seri Ahmad Said pada 4 Februari lalu telah merasmikan dan melancarkan dua buah bangunan 'kerangka besi', setiap satu setinggi empat tingkat yang dipanggil sebagai 'sistem parkir automatik bertingkat' mengaplikasikan kaedah putaran (rotary type) menelan kos RM9.8 juta.

Di Jalan Tuku atau Jalan Bank, Pulau Pinang, kira-kira tiga minggu lalu, Ketua Menterinya Lim Guan Eng telah merasmikan sebuah bangunan 'konkrit dan simen' parkir bertingkat juga dengan kos RM9.8 juta.

08 Februari 2011

'Pakar Laut' PAS bantu usaha mencari dan menyelamat


http://buletinonline.net/images/stories/berita39/roslirimau.jpg- Operasi mencari adik Zainal Ikmal diteruskan (Kemaskini 2am 9 Feb)
Chukai, KEMAMAN
- Operasi mencari dan menyelamat adik Zainal Ikmal Abdullah, 12, yang dikhuatiri lemas di pantai Geliga disini sejak Jumaat 4 Februari lalu, masih diteruskan.

Majlis Tindakan DUN Chukai dengan kerjasama dan sokongan para petugas dari Cawangan-cawangan PAS bertungkus lumus membantu pihak keselamatan dalam usaha tersebut.

PRK Merlimau; 13 Februari tentukan calon


http://buletinonline.net/images/stories/berita39/Ariffinderaman.JPG- PAS Terengganu tunggu arahan Pusat
KUALA TERENGGANU - PAS akan menentukan calonnya pada 13 Februari ini, bagi mewakili Pakatan Rakyat untuk bertanding dalam pilihanraya kecil Dewan Undangan negeri (DUN) Merlimau , Melaka, 6 Mac depan.

Setiausaha Agung PAS, Datuk Mustafa Ali berkata demikian ketika mengulas keputusan mesyuarat Majlis Pimpinan Pakatan Rakyat yang diadakan di Ibu Pejabat Kebangsaan DAP petang semalam, Isnin, 7 Februari.

07 Februari 2011

Keputusan PRK Tenang Tidak Jejas Gagasan 'PAS Ganti Umno'


http://buletinonline.net/images/stories/berita39/lancardunbtrakit.jpg- PAS Terengganu yakin kembali memerintah
Batu Rakit, SETIU
– Keputusan Pilihanraya Kecil DUN Tenang yang memihak kepada Umno dan Barisan Nasional tidak menjejaskan peluang PAS Terengganu untuk kembali memerintah di negeri itu.

Pengarah Pilihanraya PAS Terengganu, Ariffin Deraman, membidas andaian sesetangah pihak khususnya Umno, 'kononnya' sokongan rakyat telah kembali kepada parti itu.

06 Februari 2011

Umno sebar risalah perang saraf 'DAP ganti PAS'

http://buletinonline.net/images/stories/berita39/dapgantipas.jpg- kerana bimbang kebangkitan rakyat bersama PGUKUALA TERENGGANU - Sekurang-kurangnya dua sebab mengapa Umno dan Barisan Nasional (Umno-BN) Terengganu menyebarkan risalah propaganda dimerata tempat sehingga menyusahkan orang ramai khususnya para peniaga di bandaraya ini.

Dua minggu lalu, ketika kempen pilihanraya kecil DUN Tenang sedang memuncak, Umno-BN Terengganu telah menyebarkan risalah tidak bertulisan tetapi meletakkan gambar Mursyidul Am PAS, Tuan Guru Dato' Nik Aziz Nik Mat bersebelahan dengan gambar Penasihat DAP, Yang Berhormat Lim Kit Siang.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...